ارزیابی مقاومت به رشد ترک خستگی کامپوزیت های لاستیکی دارای سیلیکا و تحلیل نقش برهم کنش پرکننده-پرکننده و اتصال در فصل مشترک

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 422

This Paper With 13 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_IJPST-32-5_003

تاریخ نمایه سازی: 17 فروردین 1399

Abstract:

فرضیه: رشد ترک خستگی در کامپوزیت های لاستیکی به دلیل اثرپذیری آن از اتلاف گرانروکشسان به پدیده های فیزیکی حاضر در فصل مشترک پلیمر-پرکننده وابستگی زیادی دارد. نوع اتصال پلیمر-پرکننده در فصل مشترک و شدت کم تحرکی زنجیر های پلیمری در نتیجه برهم کنش با پرکننده از مهم ترین این عوامل هستند. شدت کم تحرکی پلیمر در آمیزه لاستیکی با درصدهای زیاد پرکننده به طور عمده تحت تاثیر برهم کنش پرکننده-پرکننده است. تنظیم انرژی سطحی پرکننده می تواند روش موثری برای کنترل برهم کنش پرکننده-پرکننده باشد و از آن می توان در تفکیک و ارزیابی مستقل سهم هر یک از پدیده ها ی فصل مشترک بهره برد.روش ها: از سیلیکای Ultrasil VN3 و استیرن-بوتادی ان-لاستیک محلولی (SSBR) به عنوان مواد پایه کامپوزیت استفاده شد. با دو عامل سیلانی کوتاه و بلندزنجیر آلیفاتیک در درصدهای معینی از پیوندزنی، سطح Ultrasil اصلاح شد تا بتواند انرژی سطحی مدنظر برای کنترل برهم کنش پرکننده-پرکننده را ارائه کند. با کنترل انرژی سطحی و برهم کنش پرکننده-پرکننده در نمونه ­ها و مقایسه نظام­ مند آن ها، اثر اتصال کووالانسی و معمولی در فصل مشترک، شدت برهم کش پرکننده-پرکننده و در نهایت اثر طول زنجیر سیلان بر رفتار رشد ترک خستگی ارزیابی شد. یافته ها: آزمایش رشد ترک خستگی نشان داد، شدت کم تحرکی و برهم کنش پرکننده-پرکننده کامپوزیت بیشترین  اثر را بر اتلاف گرانروکشسان و سرعت رشد ترک دارد. پیوند کووالانسی در فصل مشترک می تواند ترک را از رشد در جهت اصلی منحرف کند و بنابراین ممکن است به عنوان سدی فیزیکی برای بهبود مقاومت در برابر رشد عمل کند. در آمیزه های بسیار پرشده که اثر برهم کنش پرکننده-پرکننده غالب بود اثر زنجیر سیلان در فصل مشترک محدود بود.

Authors

محمد علیمردانی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر، صندوق پستی ۱۱۴-۱۴۱۱۵

مهدی رزاقی کاشانی

تهران، دانشگاه تربیت مدرس، دانشکده مهندسی شیمی، گروه مهندسی پلیمر، صندوق پستی ۱۱۴-۱۴۱۱۵

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Persson B. and Brener E., Crack Propagation in Viscoelastic Solids, ...
  • Menon A., Pillai C., Jin W., and Nah C., Fatigue ...
  • Jenkins M., Dauskardt R., and Bravman J., Important Factors for ...
  • Rubber, Vulcanized-Measurement of Fatigue Crack Growth Rate, ISO Standard, 2008. ...
  • Stadlbauer F., Koch T., Planitzer F., Fidi W., and Archodoulaki ...
  • نمایش کامل مراجع