تاثیر مجموع واحدهای حرارتی (Heat unit) بر روی وقوع عارضه (Braeburn Browning Disoster) BBD رقم برابرن

Publish Year: 1388
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 993

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

BAGHBANI06_299

تاریخ نمایه سازی: 26 مرداد 1389

Abstract:

یکی از عوارض مهم فیزیولوژیکی سیب رقم برابرن، قهوه ای شدن بافت میوه (BBD) می باشد. این اختلال به صورت لکه های قهوه ای رنگ همراه حفره های ایجاد شده در پریکارپ مشاهده می شود که این نوع عارضه را از سایر اختلالات فیزویولوژیکی اندوکاپ میوه مانند قهوه ای شدن تخمدان Brown core و یا Brown heart کاملا مجزا می کند. طبق گزارشات مکتوب این عارضا بیشتر در طی انبار مانی بروز می نماید. در صورتی که علائم آن در طول سه سال در شرایط باغ رویشی مشاهده گردید. علائم این اختلال به ویژه بر روی پوست میوه به صورت تغییر رنگ قسمتی از بات پوست میوه که نهایتا به رنگ قهوه ای شدن در می آید کاملا مشهود بود. عارضه BBD در صورت برداشت دیر میوه شدت یافته و میزان قابل توجهی از میوه ها ریزش یافته و قابلیت انبار مانی را ندارند. این آزمایش به منظور تعیین بهترین زمان برداشت و بررسی ارتباط وقوع عارضه BBD با آن انجام پذیرفت و شاخص های رسیدگی شامل( تعداد روز از تمام گل تا برداشت، مجموع واحدهای حرارتی ، سفتی بافت، شاخص نشاسته و ...) اندازه گیری شدند. بهترین زمان برداشت برای این رقم در مشهد در سالهای آزمایش (1385-1383) از زمان تمام گل تا برداشت بین 154-166 روز متغیر بود. مجموع واحدهای حرارتی اندازه گیری شده در طی این سالها روند افزایشی از 1819 تا 1983 درجه- روز نشان داد و مشخص گردید که با افزایش درجه - روز رشدهای تجمعی در سه سال( مجموع کل درجه روزهای رشد تا مناسبترین برداشت) میزان عارضه به طور معنی داری کاهش می یابد یا به عبارت دیگر هر چه میانگین درجه-روز رشد کسب شده در طی دوره زمانی مشخص بیشتر باشد، میزان ابتلا به BBD کمتر و میزان همبستگی بین درجه- روز رشد و میزان ابتلا به BBD معکوس می باشد.

Authors

اعظم یوسفی

دانش آموخته گروه گیاهپزشکی دانشگاه زابل

شهدید اخوان

بخش تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی

محمودرضا کریمی شهری

بخش تحقیقات گیاهپزشکی مشهد مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی خراسان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • دامیار، سیما. 1381، بررسی اثر زمان برداشت و واکس و ...
  • Elgar, H.J., M.D. Burmeister and C.B. Watkins. 1998. Storage and ...
  • Elgar. H.J., C. B. Watkin, and Lalla, N. 1999 _ ...
  • Lau, O.L. 1998. Effect of growing Season, harvest maturity, waxing, ...
  • Plotto. A., A. N. azarenko., J.P .Matheis., and M. R. ...
  • Tugwell, B., and L. Chugl. 195 _ Storage rec ommandatin ...
  • نمایش کامل مراجع