بررسی تغییرات غلظت و اثرات بهداشتی ناشی از مواجهه بلندمدت با آلاینده ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون در هوای شهر اهواز

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 630

This Paper With 6 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

CANPM08_010

تاریخ نمایه سازی: 25 اسفند 1398

Abstract:

زمینه و هدف: آلودگی هوا به ویژه پدیده گرد و غبار و ذرات معلق پیامدهای بهداشتی متعددی بر سلامت انسان و محیط زیست می گذارند. مطالعه حاضر با هدف کمی سازی و برآورد مرگ و میرهای منتسب به ذرت معلق در هوای شهر اهواز از سال 1387 تا 1396 با استفاده از مدل +AirQ انجام گرفت.مواد و روش ها: این مطالعه از نوع توصیفی مقطعی می باشد. ابتدا داده های ساعتی از سازمان حفاظت محیط زیست شهر اهواز و دریافت گردید.سپس طبق معیارهای WHO اعتبارسنجی گردیده و شاخص های آماری مورد نیاز جهت کمی سازی اثرات بهداشتی در اکسل محاسبه گردید. در نهایت برآورد موارد کل مرگ با استفاده از نرم افزار انجام گرفت. نتایج: نتایج نشان داد که بیشترین غلظت در سال 1388 با مقدار 94/56 و کمترین غلظت با مقدار 47/53 میکروگرم بر متر مکعب در سال 1396 بوده است و غلظت میانگین 10 ساله آلاینده، 63/27 میکروگرم بر متر مکعب بوده که این مقدار بیش از 1 برابر استاندارد سازمان جهانی بهداشت می باشد. همچنین نتایج حاصل از مدل نشان داد که در سال 1388 تعداد مرگ ناشی از سرطان ریه 25 مورد، تعداد مرگ ناشی از بیماری های قلبی عروقی 525 مورد و تعداد مرگ کل 2308 مورد در شهر اهواز منتسب به ذرات معلق کمتر از 2/5 میکرون بوده است. نتیجه گیری: تعداد مرگ ومیر ناشی از مواجه با آلاینده 2.5PM در اثر وقوع پدیده ریز گرد، لزوم اقدامات اساسی را برای رفع مشکل گردوغبار،همچنین به کارگیری تمامی امکانات و رسانه های عمومی در راستای آموزش مردم در خصوص نحوه برخورد با این پدیده خطرناک را می طلبد .

Authors

محسن یزدانی

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، کمیته تحقیقات دانشجویی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

غلامرضا گودرزی

دانشیار مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات آلودگی هوا و بیماری های تنفسی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران.

یاسر طهماسبی بیرگانی

گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، مرکز تحقیقات فناوریهای زیست محیطی، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران

افسانه کریمی

کارشناس ارشد،گروه مهندسی بهداشت محیط، دانشکده بهداشت، دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز، اهواز، ایران