CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

رتبه بندی عوامل مدیریت انرژی پایدار در بیمارستان ها با رویکرد تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: بیمارستان فارابی شهرستان بستک)

عنوان مقاله: رتبه بندی عوامل مدیریت انرژی پایدار در بیمارستان ها با رویکرد تحلیل سلسله مراتبی (مطالعه موردی: بیمارستان فارابی شهرستان بستک)
شناسه ملی مقاله: WCCEAU03_071
منتشر شده در سومین کنگره بین المللی عمران , معماری و شهرسازی معاصر در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

امید اجباری - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، گروه عمران، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران
مهدی صفایی - دانشجوی کارشناسی ارشد مدیریت ساخت، گروه عمران، موسسه آموزش عالی آپادانا، شیراز، ایران

خلاصه مقاله:
توسعه پایدار براى پاسخ به معضلات اقتصادى، محیط زیستى و اجتماعى دنیاى امروز از سوى دانشمندان مطرح و به طور گستردهتوسط دولتها، نهادهاى بین المللى، مورد پذیرش قرار گرفته است . آنچه که در توسعه پایدار به عنوان رویکرد جدید و متحولشده بشر نسبت به مفهوم توسعه مهم است عدالت در برخورداری از منابع، توسعه بوم محور، کاهش فقر، حفاظت محیط زیست،و کلا داشتن رویکرد انسان محور برای توسعه می باشد. از هدف های اصلی توسعه پایدار، دستیابی به سطحی معقول از خوبزیستی است که به طور عادلانه بین اقشار جامعه توزیع شود و بتواند به طور مداوم بین نسلهای آینده تداوم پیدا کند. سلامتو توسعه پایدار ارتباط تنگاتنگی با هم داشته و اصولی به هم تنیده می باشند و دارای اشتراکات زیادی هستند، سلامت مردم پایهو اساس صلح و امنیت می باشد. بیمارستان ها مصرف کنندگان بزرگی از انرژی هستند، به گونه ای که مصرف انرژی به ازای هرمتر مربع در بیمارستان ها بیشتر از انواع دیگر موسسات خدماتی می باشد، از سوی دیگر در بیمارستان ها قابل مدیریت ترینهزینه، هزینه انرژی می باشد، لذا هدف از این مطالعه شناسایی و رتبه بندی عوامل مدیریت انرژی پایدار در بیمارستان فارابیجهت مداخله هوشمندانه در این حوزه می باشد. و در نهایت در این پژوهش کمیته خبرگان با توجه به هدف تحقیق متشکل از10 نفر کارشناسان آشنا با مبحث مدیریت انرژی پایدار با حداقل ده سال سابقه حضور در بیمارستان فارابی شهرستان بستکمی باشد، داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار سوپردسیژن (superdecicision) تحلیل شده است. نتایج نشان می دهدکه کاهش تولید زباله های عفونی و تاکید بر بازیافت مجدد پسماندها، ابتکارات برای کاهش مصرف انرژی فسیلی و ابتکارات برایارائه محصولات و خدمات بنا شده بر انرژی تجدیدپذیر بر اساس روش تحلیل سلسله مراتبی در رتبه های اول، دوم و سوم قرارگرفته است.

کلمات کلیدی:
توسعه پایدار، پایداری، مدیریت انرژی، سلامت و بیمارستان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1002243/