CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مولفه های طبایع چهارگانه انسان و طب سنتی بر طراحی منظر شهری، منظرشفابخش و معماری مراکز درمانی (خصوصا سلامتکده های طب سنتی)

عنوان مقاله: مولفه های طبایع چهارگانه انسان و طب سنتی بر طراحی منظر شهری، منظرشفابخش و معماری مراکز درمانی (خصوصا سلامتکده های طب سنتی)
شناسه ملی مقاله: WCCEAU03_240
منتشر شده در سومین کنگره بین المللی عمران , معماری و شهرسازی معاصر در سال 1398
مشخصات نویسندگان مقاله:

فاطمه دلشاد - دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی معماری موسسه آموزش عالی ارم شیراز

خلاصه مقاله:
امروزه با توجه به کم شدن فضاهای سبز در شهر، قطع درختان به دلیل ساخت و ساز و افزایش بیماری ها بیش از هرزمان دیگری انسان ها نیاز به مراکز درمانی و مناظر شفابخش در شهرها حس میشود، محقق بر آن شد تا با جستجوو کنکاش در طب سنتی ایران و آموزه های آن به الگویی مناسب برای مدیریت، طراحی و ساخت فضاهای سبزو با نشاط و مناظر شفابخش شهری برسد. در این مقاله به بررسی مولفه های باغ های شفابخش و عوامل موثر برنشاط و بهبود هر چه بیشتر مراکز درمانی میپردازد. روش تحقیق انتخاب شده در این تحقیق، توصیفی-تحلیلی میباشد. فضا و محیط با نشاط و سالم باعث ارتقا سطح سلامت فرد و جامعه شده و حضور پر شورمردم را در هر زمینه ای فراهم می کند. از این رو نتیجه می شود که طراحان با به کارگیری عوامل موثر بتوانندحضورپذیری موثر مردم در معابر عمومی را تقویت کنند، به کاهش آلودگی هوا کمک کنند و از بروز بیماری-هایی که بدلیل کمبود فضای سبز ایجاد می شود جلوگیری کنند و به بهبود سیما و منظر شهری کمک کنند.

کلمات کلیدی:
معماری منظر، منظر شفابخش، بیو فیلیک، مراکز درمانی، نشاط، طب سنتی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1002406/