Year: 1398
COI: JR_SWAS-2-6_005
Language: PersianView: 272
This Paper With 24 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 24 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
جهان در سده کنونی و آینده با توجه به پییشرفت های سریع اقتصادی و رشد زندگی شهری، به طورفزایندهای در دسترسی به منابع آب، با مشکل روبه رو خواهد شد. اهمیت آب در جنبه های مختلف زندگیبشری در آینده و به تبع آن نقش تعیین کننده آن در روابط میان کشورها به حدی است که صاحب نظرانمعتقدند پنجاه سال آینده کارتل های آبی جایگزین کارتل های نفتی خواهد شد. منطقه آسیای مرکزی پساز فروپاشی شوروی به دلایلی همچون وجود منابع نفت و گاز فراوان، مورد توجه قدرت های جهانی ومنطقه ای قرار گرفته است و کشورهای مختلف در راستای تلاش برای نفوذ در این منطقه از ابزارهایگوناگونی سود برده اند. این منطقه با توجه به موقعیت بری خود و دوری از منابع رطوبتی و عدم نفوذ تودههای باران زای پرانرژی، بارندگی کمی دریافت می کند و عامل ارتفاع، نقش اساسی در ایجاد بارش هایاوروگرافیک در این منطقه دارد. نگاهی به ویژگی های توپوگرافیک این منطقه نشان می دهد که تاجیکستانبا داشتن کوه هایی با ارتفاع بیش از 7000 متر، منبع آب این منطقه بوده و منشاء بسیاری از رودخانه هایکوچک و بزرگی است که از این کشور خارج شده و در کشورهای همسایه جاری می شوند. روش تحقیقاین مقاله از نوع تحلیلی- توصیفی است و یافته های آن نشان می دهد که با توجه به قابلیت های هیدروپلیتیک تاجیکستان و نقش غیرقابل جایگزین آب در این منطقه، ایران می تواند از طریق تقویتحضور خود در پروژه های آبی تاجیکستان، ضمن خنثی نمودن بخشی از تلاش های رقبای منطقه ای وفرامنطقه ای خود، از این امر به عنوان فرصتی در جهت پیشبرد علایق ژیوپلیتیک خود برای گسترش حوزهنفوذ در منطقه آسیای مرکزی، استفاده کند.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is JR_SWAS-2-6_005. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1005370/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:مختاری هشی، حسین و عبدی، عطاء اله،1398،توجه به هیدروپلیتیک در تنظیم روابط ایران و آسیای مرکزی،https://civilica.com/doc/1005370
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
New Papers
- سیری در تحولات ژئوپلیتیک
- ایران محور هژمونیک و قدرت برتر منطقه آسیای جنوب غربی
- استراتژی پیشتاز ایالات متحده آمریکا و پیامدهای ژئوپلیتیکی آن پس از 11 سپتامبر
- ژئوپلیتیک، علم یا گفتمان: یک تردید فلسفی
- ساختار ژئوپلیتیکی جهان و تاثیر آن بر خاورمیانه
This Papers recently indexed in civilica
New Researchs
- ارزیابی انتخابات پارلمان اروپا (۲۰۱۹) و ترسیم چشم انداز سیاست خارجی اتحادیه اروپا
- تغییر جایگاه غرب آسیا در اسناد راهبردی آمریکا و پیامدهای آن بر امنیت ملی ایران
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح الزام دولت به اقدام مقتضی علیه کشورهای منطقه میزبان پایگاه های نظامی آمریکا»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح الزام دولت به اقدام قانونی علیه شرکت هایی که به تحریم های ضدایرانی ایالات متحده آمریکا پیوسته اند»
- اظهارنظر کارشناسی درباره: «طرح الزام دولت به حمایت همه جانبه از افراد و موسسات ایرانی که از اقدامات آمریکا متضرر شدند»
This Researchs recently indexed in civilica
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.