ارزیابی تاثیر تغییر اقلیم و سناریوهای مدیریت آب بر پایداری زیست محیطی و کشاورزی (مطالعه موردی: حوزه های آبریز زرینه رود و سیمینه رود)

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 514

This Paper With 17 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCIID04_039

تاریخ نمایه سازی: 9 تیر 1399

Abstract:

دریاچه ارومیه واقع در شمال غربی ایران در طول دو دهه گذشته هر سال حدود 40 سانتی متر افت سطح آب داشته و در حال خشک شدن است که این مسئله منجر به عواقب اجتماعی و زیست محیطی شده است. در این تحقیق شاخص هایپایداری زیست محیطی و پایداری کشاورزی با استفاده از معیارهای عملکرد تحت تاثیر تغییر اقلیم و راهبردهای مدیریت آب برای حوزه های آبریز زرینهرود و سیمینه رود به عنوان بزرگترین زیرحوضه دریاچه ارومیه مورد ارزیابی قرار گرفت. مدلسازی رفتار هیدرولوژیک این حوضه ها با استفاده از نرم افزار 21 WEAP انجام گرفت. برای شبیه سازی تغییرات اقلیمی از مدل ریزمقیاس نمایی LARS-WG استفاده گردید. مدل برای سه سناریوی انتشار آینده 2 A ، B 1 A و 1 B - برای دوره 2015-2014 و پنج سناریو مدیریت آب: 1 ادامه وضع موجود S0، S 2 تغییر الگوی کشت 1 ، S 3 ، بهبود راندمان انتقال و توزیع 2 S ترکیب بهبود راندمان انتقال و توزیع با بهبود راندمان کاربرد با استفاده از تکنولوژی های نوین 3 S ، و 5 ترکیب تغییر الگوی کشت با بهبود راندمان کل آبیاری S4 مورد تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد بیشترین مقادیر شاخص های پایداری زیست محیطی و پایداری کشاورزی مربوط به سناریوی ترکیب تغییر الگوی کشت با بهبود راندمان کل آبیاری تحت سناریوی انتشار 1 B 1 S 4 B می باشد. تحت این سناریو، مقدار جریان متوسط سالیانه ورودی به دریاچه ارومیه از حوزه های آبریز زرینه رود و سیمینه رود به ترتیب برابر 1292 و 651 میلیون مترمکعب در سال گردیده و در نتیجه نیاز زیست محیطی دریاچه از این حوضه ها تامین خواهد گردید.

Keywords:

دریاچه ارومیه , شبکه آبیاری زرینه رود , مدل LARS-WG , مدل 21 WEAP

Authors

جمال احمدآلی

استادیار، بخش تحقیقات فنی و مهندسی کشاورزی، مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان آذربایجان غربی، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران

بهزاد حصاری

استادیار، گروه مهندسی آب، دانشکده کشاورزی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران