محور مقاله: حاصلخیزی خاک، تغذیه گیاه و کشت گلخانه ای- کاهش فسفر قابل جذب در شالیزار در اثر اجرای طرح تجهیز و نوسازی اراضی

Publish Year: 1398
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 325

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI16_560

تاریخ نمایه سازی: 16 تیر 1399

Abstract:

تسطیح و یکپارچه سازی شالیزار یکی از عملیات مهم و اصلی در ایجاد زیربنای لازم به منظور تحول در بخش کشاورزی است. یکی ازاهداف اصلی عملیات تسطیح و یکپارچه سازی، کاستن و ساده سازی نیازهای رایج کشاورزی و امکان انجام کشت و کار به مراتب کاراتر و آسانتر،افزایش بهره وری اراضی و نیروی کار است. پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر عملیات تسطیح اراضی بر مقدار فسفر خاک در اراضی شالیزاری استانگیلان اجرا گردید. این پژوهش در اراضی شالیزاری تجهیز شده چهار منطقه لشت نشاء، کوچصفهان، سنگر و لولمان در استان گیلان در سال1397 انجام شد. مقدار فسفر قابل دسترس خاک در 20 نقطه از هر منطقه قبل و بعد تسطیح اندازه گیری و اختلاف آن به وسیله آزمون t بصورتمجزا در هر یک از مناطق بررسی شد. نتایج نشان داد که غلظت فسفر قابل استفاده خاک در هر چهار منطقه مورد مطالعه بعد از تسطیح کمتربود. هر چند این اختلاف در منطقه لشت نشا از نظر آماری معنی دار نبود. نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان داد که تسطیح اراضیشالیزاری علاوه بر تغییرات زیر بنایی، موجب تغییر در مقدار فسفر خاک می شود که باید در مدیریت زراعی و کود دهی اراضی شالیزاری تجهیزشده مدنظر قرار گیرد.

Keywords:

برنج , فسفر قابل دسترس خاک , وضعیت حاصلخیزی , تسطیح اراضی

Authors

رضا شمسی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه علوم خاک، دانشگاه گیلان

رضا ابراهیمی

استادیار گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان

محمود فاضلی سنگانی

استادیار گروه علوم خاک دانشکده کشاورزی، دانشگاه گیلان