CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی شیوع استرپتوکوک گروه B در زنان باردار 34-24 هفته، با علائم زایمان زودرس با و بدون پارگی کیسه آب

عنوان مقاله: بررسی شیوع استرپتوکوک گروه B در زنان باردار 34-24 هفته، با علائم زایمان زودرس با و بدون پارگی کیسه آب
شناسه ملی مقاله: JR_IJOGI-23-1_003
منتشر شده در شماره 1 دوره 23 فصل در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

طراوت فاخری - دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز توسعه تحقیقات بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
مریم همتی - کارشناس ارشد آمار، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
الهام شاه حسینی - متخصص زنان و زایمان، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.
انیس الدوله نانکلی - دانشیار گروه زنان و مامایی، مرکز توسعه تحقیقات بالینی، دانشکده پزشکی، دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، کرمانشاه، ایران.

خلاصه مقاله:
مقدمه:استرپتوکوک گروه B (GBS)، به عنوان یکی از عوامل مهم در بروز و مرگ و میر پره ناتال است. GBS در 30-10% زنان باردار در واژن یا رکتوم تجمع دارد.  انتقال GBS مادر به فرزند، در هنگام زایمان ممکن است عفونت تهاجمی در نوزادان را در طول هفته اول زندگی به دنبال داشته باشد. مطالعه حاضر با هدف مقایسه شیوع GBS در زنان باردار با سن بارداری 34-24 هفته با علائم زایمان زودرس با و بدون پارگی کیسه آب انجام شد. روش کار: این مطالعه مورد - شاهدی در سال 1395 بر روی 50 نفر از زنان باردار 34-24 هفته که با علائم زایمان زودرس به مرکز آموزشی درمانی امام رضا (ع) مراجعه نمودند، انجام شد. افراد در دو گروه زنان با پارگی کیسه آب (مورد) و گروه زنان باردار بدون پارگی کیسه­ آب (شاهد) تقسیم­بندی شدند. از جمعیت مورد مطالعه، کشت GBS در بدو ورود از واژن تهیه و به محیط کشت انتقال داده شد. نتایج کشت و اطلاعات دموگرافیک مادران در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفت. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS (نسخه 20) و آزمون های کای ­دو و تی تست انجام شد. میزان p کمتر از 05/0 معنی دار در نظر گرفته شد. یافته ها: در مطالعه حاضر هیچ تفاوت معناداری بین سن مادران (246/0=p)، گراویدیتی (523/0=p)، سن حاملگی (716/0=p) و سابقه زایمان زودرس در بارداری قبلی (942/0=p) در دو گروه مادران با و بدون پارگی کیسه آب  مشاهده نشد. 2 نفر (8%) از مادران با پارگی کیسه آب و 1 نفر (4%) از مادران بدون پارگی کیسه آب کشت GBS مثبت داشتند و شیوع GBS در کل بیماران، 6% برآورد گردید. نتیجه گیری: در مادران باردار با پارگی کیسه آب، فراوانی کشت GBS مثبت بیشتر از مادران باردار بدون پارگی کیسه آب می باشد.

کلمات کلیدی:
استرپتوکوک گروه B, پارگی کیسه آب, زایمان زودرس

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1030327/