CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی عوامل موثر بر حس تعلق به مکان در فضاهای دانشگاهی (نمونه موردی: دانشگاه آزاد لاهیجان، دانشگاه اندیشمند لاهیجان، دانشگاه دیلمان لاهیجان)

عنوان مقاله: بررسی عوامل موثر بر حس تعلق به مکان در فضاهای دانشگاهی (نمونه موردی: دانشگاه آزاد لاهیجان، دانشگاه اندیشمند لاهیجان، دانشگاه دیلمان لاهیجان)
شناسه ملی مقاله: CEUCONF07_480
منتشر شده در هفتمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مهندسی عمران، معماری و مدیریت شهری و ششمین نمایشگاه تخصصی انبوه سازان مسکن و ساختمان استان تهران در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضوان شیخ حسینیان - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه دیلمان لاهیجان
حمیدرضا جعفری - دانشجوی کارشناسی ارشد معماری دانشگاه دیلمان لاهیجان
سیدمحمدعلی موسوی - عضو هئیت علمی گروه معماری دانشگاه دیلمان لاهیجان

خلاصه مقاله:
جوانان برای مشارکت در امور مهم جامعه در دانشگاه ها آموزش می بینند و به شکوفایی، خلاقیت و نوآوری کهسه واژه ارزشمند در جهت پیشرفت کشور است، می پردازند. طراحی محیط آموزشی می تواند تاثیر فراوانی برکیفیت این دوره داشته باشد به همین علت بسیار حائز اهمیت می باشد. امروزه یکی از مهم ترین راهکارهایکیفیت بخشی به فضاهای عمومی ایجاد حس تعلق به فضا می باشد که سبب حضور افراد در فضا می گردد. باتوجه به اهمیت این حس در ارتقای کیفیت فضای طراحی شده و با توجه به آن که کالبد به همراه متغیرهای فرمو ساماندهی اجزاء ، به عنوان مهم ترین عوامل در شکل گیری حس تعلق محیط ارزیابی می شود، در این تحقیق،پس از تبیین ابعاد مختلف حس تعلق به مکان، به بررسی نقش عوامل کالبدی و محیطی در سه محیط آموزشیکه شامل دانشگاه آزاد لاهیجان، دانشگاه اندیشمند لاهیجان و دانشگاه دیلمان لاهیجان است پرداخته می شود.در این پژوهش در ابتدا مطالعات به صورت توصیفی-تحلیلی و روش گردآوری اطلاعات کتابخانه ای و اسنادیمی باشد. در مرحله بعد در کنار مطالعات میدانی، پرسشنامه جهت دستیابی به شاخصه های جزیی تر و مهم درافزایش حس تعلق به مکان در محیط های آموزشی با روش لیکرت طراحی شد. اطلاعات پرسشنامه از نرم افزاراکسل استخراج و نتایج به صورت نمودارهای کیفی تجزیه و تحلیل شد که نتایج حاکی از آن است که ایجاد حستعلق در محیط های دانشگاهی با در نظر گرفتن مولفه های کالبدی، موجب تقویت یادگیری و ایجاد انگیزش وهمچنین تاثیر مثبتی در علاقه مندی به ماندن در محیط را به همراه دارد. وجود فضاهای بدون عملکرد آموزشی(فضای حیاط، گلخانه، فضای تشکل دانشجویی، لابی) در دانشگاه ها باعث ارتقای حس تعلق در مکان می گردد.

کلمات کلیدی:
حس مکان، تعلق به مکان، فضای آموزشی، کیفیت فضایی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1037548/