بررسی نیازهای کالبدی در فضاهای آموزشی مختص کودکان و به ویژه دانش آموزان کم توان جسمی_حرکتی (نمونه مورد مطالعه: مدارس طه؛ حاج احمد حر و گوهردانش در اصفهان)

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 754

This Paper With 15 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

MCCONF05_133

تاریخ نمایه سازی: 25 شهریور 1399

Abstract:

اهدف: مدرسه مکانی است که محوریت آن موضوع آموزش و پرورش بوده؛ لذا لازمه تحقق این امر وجود فضایی متناسب با نیاز کاربران می باشدد تا فعالیت های انجام شده در آن را پاسخگو بوده تا کودکان کم توان نیز همانند سایرین از مزایای آموزشی یکسان بهره مند شوند؛ پس سازماندهی فضایی که بتواند در جهت رفع نیازهای آن ها قدم بردارد حائز اهمیت است. هدف این پژوهش؛ بررسی نیازهای کالبدی در فضاهای آموزشی همچنین طراحی مکانی استاندارد؛ ویژه کودکان کم توان جنسی _حرکتی است که ارتقاء سطح کارآیی آن ها تا بالاترین حد ممکن امری حیاتی می باشد. روش ها: در این پژوهش؛ 3 مدرسه ویژه کودکان کم توان مورد مطالعه و فضاهای آن با توجه به مطالعات و ارائه پیشنهاداتی مورد تحلیل قرار گرفته؛ نقاط قوات و ضعف هر کدام بررسی شده تا رعایت این موارد در کالبد بنا به عنوان راهکاری مناسب جهت ارتقاء کیفی مدارس باشد. یافته ها: مطالعه در حوزه کم توانی حاکی از آن اسدت که عناصر کالبدی مثل رمپ؛ ورودی؛ آسانسور؛ سرویس بهداشتی؛ راهرو؛ درب ؛ دستگاه پله از جمله مواردی هستند که حین طراحی باید به آن توجه ویژه شود. نتیجه گیری: بر مبنای یافته ها؛ و با توجه به این که مدارسی مختص کودکان با نیازهای ویژه به بهره برداری رسیده است لذا کوشش شده که تا حدی نکات مربوط به استانداردها در بعضی از قسمت ها به منظور مناسب سازی فضا برای استفاده کاربران لحاظ شود.

Authors

سیده مرضیه طبائیان

استادیار؛ معماری(علوم رفتاری)؛ گروه معماری؛ دانشکده معماری و شهرسازی؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد هرند؛ اصفهان؛ ایران

میلاد صفدریان کرویه

دانشجو کارشناسی ارشد؛ معماری گروه معماری و شهرسازی؛ دانشکده معماری و شهرسازی؛ دانشگاه آزاد اسلامی واحد اصفهان(خوراسگان)؛اصفهان؛ایران