CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

مطالعات زمین شناسی ساختگاهی با استفاده از روش ژئوسایزمیک در 150 ایستگاه شتابنگاری کشور (اردبیل، لرستان، هرمزگان)

عنوان مقاله: مطالعات زمین شناسی ساختگاهی با استفاده از روش ژئوسایزمیک در 150 ایستگاه شتابنگاری کشور (اردبیل، لرستان، هرمزگان)
شناسه ملی مقاله: R-1048941
منتشر شده در مرکز تحقیقات راه، مسکن و شهرسازی در سال 1387
مشخصات نویسندگان مقاله:

حسین میرزائی علویجه

خلاصه مقاله:
مهمترین اطلاعات از رویداد زمین لرزه ها، از شتابنگاشت ها بدست می آیند، که کاربرد های زیادی در مهندسی زلزله دارند. از مهمترین کاربرد شتابنگاشت ها تحلیل ساختمانها در برابر زلزله می باشد. در استاندارد 2800 برای تعیین ضریب بازتاب ساختمان (B) ، انتخاب مناسب T0 ضروری است. T0 عددی است که بر اساس نوع زمین تعیین می شود و دراستاندارد 2800، نوع زمین بر اساس سرعت امواج برشی طبقه بندی شده است. برای مطالعه و طبقه بندی نوع زمین محل نصب دستگاههای شتابنگار یکی از سریعترین، ارزانترین و در عین حال کارآمدترین روشها، مطالعات ژئوفیزیکی (ژئوسایزمیک) می باشد. لذا در این پروژه ایستگاه هایی که زمین لرزه های مهم را ثبت کرده اند، جهت برداشت های ژئوفیزیکی در نطر گرفته شده اند. ولی با توجه به گستردگی شبکه شتابنگاری همچنین ایستگاه های همجوار این ایستگاه‌ها پیش بینی شده اند. در این راستا، آزمایش‌های ژئوسایزمیک در150 ایستگاه شتابنگاری اردبیل، لرستان و هرمزگان انجام و سرعت موج برشی در محل ایستگاه های شتابنگاری تعیین شد.

کلمات کلیدی:
اردبیل , زمین لرزه , زمین شناسی ساختگاهی , ایستگاههای شتابنگاری , لرستان , همدان , مهندسی زلزله , شتاب , هرمزگان , نوع خاک , سرعت موج برشی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1048941/