CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

فرصتها، چالشها و راهکارهای به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت شهری و محلی و نقش آن درتوسعه زندگی الکترونیک (با توجه به اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور)

عنوان مقاله: فرصتها، چالشها و راهکارهای به کارگیری فناوری اطلاعات و ارتباطات در مدیریت شهری و محلی و نقش آن درتوسعه زندگی الکترونیک (با توجه به اهداف سند چشم انداز بیست ساله کشور)
شناسه ملی مقاله: KHALLAGH01_056
منتشر شده در اولین همایش شهروندی و مدیریت محله ای؛ حقوق و تکالیف در سال 1389
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدهادی میررکنی - دبیر کمیته IT ریاست جمهوری
زهرا رضایی - کارشناس ارشد فناوری اطلاعات

خلاصه مقاله:
ارتباط میان دولت الکترونیک و حکومت‌داری خوب به قدری نزدیک است که برخی صاحبنظران معتقدند که دولت الکترونیک اگر در نهایت به حکومت‌داری بهتر منجر نشود هرگز رسالت خود را به انجام نرسانیده است. دولت الکترونیک شیوه‌ای است برای حصول اطمینان از اینکه همه شهروندان به گونه‌ای یکسان از فرصت مشارکت در تصمیماتی برخوردارند که به نوعی بر وضعیت و کیفیت زندگی آنها تاثیر می گذارد. این شکل جدید ازحکومت‌داری، شهروندان را از مصرف کنندگان منفعل خدمات دولتی به بازیگران فعال تبدیل می‌کند که می‌توانند در باره نوع خدماتی که به آن نیاز دارند اظهارنظر کنند. دولت الکترونیک امکانات گسترده‌ای را برای عینیت یافتن آرمان‌های حکومت‌داری خوب فراهم می‌کند و با به کارگیری فناوری‌های جدید ارتباطی و اطلاعاتی به بهبود فرآیندهای ارائه خدمات در بخش عمومی، تسریع ارائه خدمات به شهروندان، پاسخگوترشدن ماموران دولتی، شفاف شدن اطلاعات، کاهش فاصله میان مردم و دولتمردان، مشارکت اثربخش تر شهروندان و اعضای جامعه مدنی در فرآیند تصمیم گیری عمومی، گسترش عدالت اجتماعی از طریق فرصت‌های برابر افراد برای دسترسی به اطلاعات و.... کمک شایانی می‌کند و حکومت‌ها چنانچه بخواهند در مسیر تحقق حکومت‌داری خوب حرکت کنند باید به ابزار نیرومندی همچون دولت الکترونیک مسلح باشند.

کلمات کلیدی:
مدیریت شهری و محلی، فناوری اطاعات، زندگی الکترونیک، شهروند الکترونیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/106309/