شبیه سازی حجم مخزن به روش استوکاستیکو ارزیابی قابلیت اطمینان حجم مخزن جهت تأمین نیازهای پایین دست(مطالعه موردی: سد کارده مشهد)

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,044

This Paper With 9 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

NCUIMWR02_137

تاریخ نمایه سازی: 25 آذر 1389

Abstract:

محدودیت منابع آب شیرین در بسیاری از کشورها به خصوص کشورهای خشک و نیمه خشک مانند ایران به صورت یک معضل جدی درآمده است. از طرفی آبدهی رودخانه و نیازها از نظر زمانی با یکدیگر همخوانی ندارد و اعتماد پذیری تامین آب بدین صورت به شدت کاهش مییابد و لزوم احداث مخازن ذخیره ای در مسر رودخانه را تأکید می کند. همچنین با توجه به هزینه های بالای مصالح و ساخت، تعیین بهینه اندازه حجم مخزن به گونه ای که علاوه بر تأمین نیازهای مصرف کننده، کمترین حجم را به خود اختصاص دهد حائز اهمیت می باشد. از آنجائیکه پیش بینی در مسائل هیدرولوژی بر اساس مشاهدات گذشته همواره با خطا و عدم قطعیت همراه است؛ لذا طراحی بسیاری از سازه های هیدرولیکی، اقدامات حفاظت سیل و شبکه های زهکشی و ... بر اساس پایه های احتمالاتی و یا استوکاستیکی صورت گرفته و سطح اعتماد مشخصی را اتخاذ می کنند. روش شبیه سازی از جمله روش های کاربردی در تعیین حجم بهینه مخزن سد می باشد. در این تحقیق از روش شبیه سازی استوکستیک به منظور تعیین حجم مخزن سد کارده واقع در استان خراسان رضوب با قابلیت اطمینان 95 درصد و احتمال ویبول 95 درصد استفاده شد. با توجه به نتایج بدست آمده از این روش این طور به نظر می رسد که سد کارده با حجم مخزن طراحی شده پاسخگوی نیازها نمی باشد. از اینرو لازم است تصمیمات مدیریتی در خصوص تغییر حجم مخزن و یا تغییر سیاست های بهره برداری و یا تأمین نیازها از منبع دیگر صورت گیرد

Authors

مهدی مفتاح هلقی

استادیار گروه مهندسی آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان

شهلا صفاری

دانشجوی کارشناسی ارشد مهندسی منابع آب، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :