تعیین دوره بحرانی کنترل علفهایهرز ذرت دانهایZea mays در منطقه اصفهان

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 986

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_072

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

به منظور تعیین دوره ی بحرانی کنترل علف هایهرز در ذرت دانه ای، آزمایشی در سال زراعی 1387 ، در ایستگاه تحقیقاتی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 12 تیمار در سه تکرار اجرا شد. تیمارهای آزمایش در دو گروه شامل تیمارهای تداخل علف هرز با ذرت از هنگام سبز شدن ذرت تا مراحل 3 ، 6، 9 و 12 برگی و تاسل دهی با شاهد رقابت تمام فصل و تیمارهای عاری از علف هرز از مراحل مذکور تا هنگام برداشت با شاهد وجین تمام فصل بود . عملکرد ذرت در این تیمارها بصورت درصد نسبت به تیمار شاهد عاری از علف هرز مورد ارزیابی قرار گرفت. برای تعیین دوره بحرانی کنترل علفهای هرز، از روش وایازی غیر خطی و معادلات گامپرتز و لجستیک تغییر شکل یافته استفاده شد . ن تایج حاکی از حساسیت بالای عملکرد دانه ذرت به تداخل علفهای هرز بود بطوریکه در صورت عدم کنترل علفهای هرز عملکرد دانه ذرت بیش از 44 درصد کاهش یافت . دورهی بحرانی کنترل علفهایهرز برای سطوح 2/5 ، 5 و 10 در صد کاهش عملکرد به ترتیب بین روزهای 2 تا 54 ، 10 تا 46 و 20 تا 35 پس از سبز شدن ذرت (معادل مراحل 1 تا 13برگی، 3 تا 11 برگی و 5 تا 8 برگی ) محاسبه ش د. همچنین برای 15 درصد کاهش قابل قبول عملکرد ، ذرت دارای یک زمان بحرانی حذف علف هرز در 27 روز پس از سب زشدن (معادل مرحله 6 برگی) بود.

Authors

راضیه علیزاده

دانش آموخته کارشناسی ارشد شناسایی و مبارزه با علفهای هرز دانشگاه بیرج

معصومه شفیع زاده

کارشناسی ارشد بیوتکنولوژی بذز

سهراب محمودی

استادیار دانشگاه بیرجند،

سیدرضا طباطبایی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان اصفهان.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • نجفی، ح.، 1386. روش‌های غیر شیمیایی مدیریت علف‌های‌هرز. انتشارات کنکاش ...
  • Knezevic, S.Z., P.S. Evans, E.E. Blankenship, R.C. Vanaker, and J.L. ...
  • Swanton, C.J., and S.F. Weise. 1991. Integrated weed management: The ...
  • نمایش کامل مراجع