مطالعه الگوی کشت تابستانه گلرنگ در راستای افزایش راندمان مصرف آب و تولید پایدار محصول در کشت دوم

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 756

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_091

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

پنج ژنوتیپ گلرنگ شامل دو لاین برگزیده از توده محلی اصفهان و ارقام شناخته شده اراک 2811 ، ژیلا و کوسه در دو زمان کاشت بهاره( 15 فروردین) وتابستانه( 15 تیرماه) و هر کدام در سه تراکم 40 ، 20 و 13 بوته در متر مربع در قالب طرح آزمایشی کرت های دوبار خرد شده بر پایه بلوک های کامل تصادفی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد که کارآیی مصرفآب در دو کشت بهاره و تابستانه در سطح احتمال 1% با یکدیگر اختلاف معن یدار داشتند و کشت دوم از این نظر حدود 17 درصد برتری داشت. اگر چه کشت تابستانه گلرنگ از نظر تولید دانه با474/6 کیلوگرم در هکتار عملکرد کمتری داشت، اما درمجموع به لحاظ کارایی مصرف آب به وضوح برتر از کشت بهاره بود . تأثیر تراکم بوته نیز بر کارایی مصرف آب بسیار معنی دار بود،به طوری که تراکم 40 بوته در متر مربع با میانگین0/481 کیلوگرم بر مترمکعب، بیشترین و تراکم 13 بوته در مترمربع با میانگین0/308کیلوگرم بر متر مکعب ، کمترین کارآیی مصرف آب را به خود اختصاص دادند. افزایش محسوس در عملکرد دانه در جریان افزایش تراکم بوته عامل اصلی برتری در کارآیی مصرف آب شناخته شد

Authors

بهرام مجدنصیری

اعضای هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :