تحلیل نقش تسهیلگران در افزایش مشارکت زنان روستایی به منظور پیشرفت در توسعه پایدار کشاورزی

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,878

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_140

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

با گسترش دیدگاه های توسعه پایدار در سال 1980 ، توجه به زنان در فرآیند توسعه انسانی وارد مرحله جدیدی گردی د .توجه به توانمند سازی زنان روستایی به عنوان نیمی از پیکره جامعه روستایی که حدود 12 میلیون از 23 میلیون نفر از افراد روستایی را تشکیل می دهند و همواره دوشادوش مردان در فعالیت های مختلف کشاورزی، صنایع دستی، مدیریت خانه و تربیت فرزندان و توسعه اقتصادی اجتماعی روستا و به تبع آن کشور، نقش ایفا می کنند امری غیر قابل اجتناب و ضروری جهت ظرفیت سازی و ایجاد « تسهیلگران » است. در این راستا یکی از راه کارها به کار گیری زنان پیشروی محلی تحت عنوان حرکت درجامعه است. از طرفی رسیدن به استقلال وخودکفایی لزوم توجه به همه اقشار جامعه را بهترروشن می ساز د. دراین پژوهش میدانی به بررسی نقش تسهیل گران در ارتقای آگاهی و مشارکت زنان روستایی به منظور پیشرفت در توسعه پایدار کشاورزی، درروست اهای دستنا و بهرام آباد و شوراب صغیر از توابع شهرستان شهرکرد پرداخته شده است .ابزار مورداستفاده دراین پژوهش پرسشنامه همراه بامصاحبه با تسهیلگران بوده است که نظرات زنان روستایی درمورد مسائلی همچون مشارکت، ارتقای آگاهی و خصوصیات و توانایی های تسهیلگر را مورد سنجش قرارداده است . روایی پرسشنامه راتعدادی از اساتید و متخصصان دانشگاهی این حوزه تأیید نموده اند. پایایی مقیاس اصلی با استفاده از آماره ی آلفای کرونباخ 75 % بود که حاکی از اعتبار مناسب ابزار تحقیق است. یافته های پژوهش نیز نشان دهنده ی وضعیت نسبتاً مطلوب استفاده از تسهیل گران در ارتقای آگاهی و مشارکت زنان روستایی در حوزه ی مورد بررسی است.

Authors

فاطمه عسگریان دهکردی

دانشجوی کارشناسی ارشد رشته ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منا

بهمن خسروی پور

استادیار گروه ترویج و آموزش کشاورزی دانشگاه کشاورزی و منابع طبیعی رامی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • * بنکدار، ط و هاشمی، ی. (1386). اثربخشی عملکرد و ...
  • *بنکدار، ط. (1382). بررسی اثر بخشی فعالیت‌های مروجین دو سویه ...
  • _ حاجیلو، ف و همکاران. (1386). بررسی عوامل تاثیرگذار بر ...
  • * شاهرودی، ع، چیذری، م و توسلی، ب. (1385). تاثیر ...
  • * کمالی، م. (1385). بررسی کاربرد رهیافت ارتباط دوسویه مروجین ...
  • * کمالی، م. (1382). الگوسازی تسهیل ارتباط دو سویه مروجین ...
  • * زرنگار، ح.(1385). بحثی در خصوص قابلیت ها و جنبه ...
  • نمایش کامل مراجع