بررسی اثرات روش های مختلف خاک ورزی و الگوی کشت بر میزان مصرف آب و عملکرد محصول پایداروسالم

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 643

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_310

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

گندم یکی از محصولات پر مصرف،پر انرژی و استراتژیک است که نه تنها به عنوان ماده غذایی بلکه در صنعت نیز مورد استفاده قرار می گیرد. مصرف بهینه نهاده ها ،کاهش مصرف انرژی، اعمال روش ها و الگوهای جدید از مواردی است که به توسعه و تثبیت جایگاه ویژه این محصول کمک قابل توجهی می کند. یکی از عوامل محدود کننده تولید محصولات کشاورزی در جهان و به ویژه ایران کمبود آب می باشد. به منظور مشخص نمودن تاثیر روش های مختلف خاک ورزی و الگوهای کشت بر میزان مصرف آب و همچنین اثرات آن بر عملکرد محصول، وزن هزار دانه و دیگر مشخصات کیفی محصول گندم ، آزمایشی به صورت کرت های خرد شده نواری در غالب بلوک کاملا تصادفی با سه تکرار در مزرعه ی تحقیقاتی جهاد کشاورزی شهرستان ابرکوه به اجرا در آمد. در این آزمایش تیمارهای خاک ورزی شامل خاک ورزی مرسوم ،خاک ورزی با چیزل پیلر ،خاک ورزی با دستگاه خاک ورز حفاظتی رابی و استفاده از دستگاه بی خاک ورز بودند. فاکتور الگوی کشت به دو صورت کشت مسطح و کشت جوی و پشته مورد بررسی قرار گرفت. پس از بلوک بندی زمین تیمارهای خاک ورزی و الگوی کشت در زمین پیاده شدند. بعد از انجام داده برداری ها تجزیه و تحلیل نشان داد که اثر ساده خاک ورزی و بلوک در سطح 1 درصد معنی دار شد .تیمار بی خاک ورزی با میزان مصرف 9507 متر مکعب در هکتار کمترین مصرف آب و تیمار خاک ورزی مرسوم با میزان 10437 متر مکعب در هکتار بیشترین مصرف آب را داشتند. در مورد عملکرد محصول خاک ورزی با چیزل پیلر با مقدار 5354 کیلو گرم در هکتار بیشترین و تیمار بی خاک ورزی با 4755 کیلو گرم در هکتار کمترین عملکرد را داشتند. اثر متقابل خاک ورزی و الگوی کشت معنی دار نشد به استثنای عملکرد که در سطح 5 درصد معنی دار شد.با اعمال بی خاک ورزی می توان در مصرف آب به میزان قابل توجهی صرفه جویی کرد و چون در تولید محصول گندم آب یکی از نهاده هایی است که محدودیت ایجاد می نماید پس با اعمال مدیریت خاک ورزی می توان محدودیت نهاده آب را تا حدودی کنترل نمود.

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • اصغری میدانی، ج. 1380. توصیه های زراعی برای اجرای عملیات ...
  • گجری، پی. آر، آرورا، سی. وک.، و پری هار، اس. ...
  • Denton, H. P. and Wagger, M. G. 1992. Interaction of ...
  • Dhuyvetter, K. C., Thompson, C. R., Norwood, A. and Halvorson, ...
  • Katsvairo, T., cox, W. J. and Vanes, H. 2002. Tillage ...
  • Lopez, M. V. and Arnie, D. 1997. Growth, yield and ...
  • Merrill, S. D., Black, A., Fryrear, L. D., Saleh, A., ...
  • Morrison, J. E., Rickman, R. W. and Pfeiffer, K. L. ...
  • Njos, A. 1994. Future land utilization and management for sustainable ...
  • Sharratt, B., Zhang, M. and Sparrow, S. 2006. Twenty years ...
  • نمایش کامل مراجع