بررسی جایگاه کشت دوم در کشاورزی پایدار و دستیابی به تولید محصول سالم در استان گیلان

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,074

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_400

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

در استان گیلان 230 هزار هکتار اراضی کشت برنج وجود دارد که تنها در 40500 هکتار آن کشت دوم صورت میگیرد . در استان مزبور به علت محدود بودن زمینهای قابل کشت، میتوان با افزایش تعداد دفعات کشت به دلیل وجود شرایط اکولوژیکی مناسب، کشت دوم یا همان کشت بعد از برداشت برنج را به عنوان یک راهکار در جهت کشاورزی پایدار و همچنین افزایش تولید به کشاورزان توصیه نمود که با استفاده از عامل زمان میتوانند بدون متحمل شدن هزینههای اضافی و با استفاده نهادههای موجود تولید بیشتری نمایند. از این رو تناوب در کشت نه تنها موجب ضعف خاک نمی شود بلکه از اصول کشت پایدار بوده و استفاده از بقولات بعنوان کشت دوم در تناوب، موجب کاهش مصرف کودها و سموم شیمیایی و در نتیجه حفظ محیط زیست می شود. کشت دوم همچنین موجب کنترل آفات و بیماری ها و برخی علفهای هرز و تقویت زمین شده و علاوه بر بهبود وضع اقتصادی کشاورزان فواید مهم و متعددی را دارا میباشد. تحقیق حاضر از لحاظ هدف کاربردی و از لحاظ روش گردآوری دادهها جزء تحقیقات توصیفی از نوع پیمایشی - همبستگی میباشد. جامعه آماری تحقیق شامل تمامی کشاورزان استان گیلان است که اقدام به انجام کشت دوم کردهاند. در این تحقیق از روش نمونهگیری خوشهای چند مرحلهای و سپس نمونهگیری سیستماتیک استفاده گردیده است. نتایج حاصل از آزمونهای همبستگی نشان داد که بین کشت دوم و متغیرهای مستقل استفاده بهینه از عوامل تولید،حفاظت خاک و مدیریت آب و انطباق با امکانات کشاورزی موجود، ، کاهش آفات، رابطه مثبت و معنیداری با کشت دوم نشان دادند. نتایج تحلیل عاملی حاکی از آن است که 9 عامل 69 درصد واریانس کل متغیرهای مربوط به جایگاه توسعه کشت دوم در دستیابی به کشاورزی پایدار را تبیین میکنند

Authors

ابوالفضل حسینجانی

عضو هیات علمی دانشگاه آزاد اسلامی واحد

روزا ابراهیمیان

کارشناس ارشد توسعه روستایی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مظاهری، داریوش، 1377، زراعت مخلوط، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، چاپ ...
  • نمایش کامل مراجع