بررسی تاثیر سویه های سودوموناس فلورسنس بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم در شرایط تنش خشکی

Publish Year: 1389
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,139

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SACP01_511

تاریخ نمایه سازی: 6 دی 1389

Abstract:

باکتریهای فراریشه ای محرک رشد گیاه به طرق مستقیم وغیر مستقیم باعث بهبود رشد و عملکرد گیاه می شوند.دراین تحقیق توان سه سویه از باکتری های سودوموناس فلورسنسبر شاخص های رشد گندم (رقم چمران) در شرایط تنش خشکی مورد بررسی قرار گرفت. .برای این منظور آزمایشی گلخانه ای به صورت فاکتوریل و براساس طرح پایه بلوک های کامل تصادفی در سه تکر ار انجام گرفت. تیمارها شامل فاکتور اول چهار سطح سویه باکتری (سطح بدون باکتری (شاهد)، باکتری سودوموناس فلورسنس متحمل، نیمه متحمل و حساس به خشکی) و فاکتور دوم سه سطح خشکی ( 80 درصد آب قابل استفاده (بدون تنش)، 50 درصد (تنش متوسط) و 20 درصد آب قابل استفاده (تنش شدید)) بود. زمان برداشت ، شاخص های رشد گیاه شامل ارتفاع گیاه ، طول سنبله و تعداد پنجه و نیز وزنخشک اندام هوایی وعملکرد دانه تعیین شد. نتایج بدست آمده نشان داد که با افزایش خشکی طول سنبله، تعداد برگ، تعداد پنجه و عملکرد بیولوژیک گیاه به طور معنی داری کاهش یافت . تلقیح گندم با سویه های مورد نظر درتمامی سطوح خشکی باعث افزایش معنی دار شاخص های یاد شده گردید. در بین سویه های مورد بررسی، سویه سودوموناس فلورسنس متحمل به خشکی بیشترین تاثیر را بر عملکرد و اجزای عملکرد گندم در شرایط تنش شدید داشت. نتایج این تحقیق نشان داد که در شرایط تنش خشکی می توان از سویه سودوموناس فلورسنس متحمل به خشکی بعنوان باکتری محرک رشد و افزایش دهنده تحمل گیاه به شرایط خشکی استفاده نمود.

Authors

رخساره خلیلی

دانشجوی کارشناسی ارشد

حسینعلی علیخانی

دانشیارگروه مهندسی علوم خاک دانشکده فناوری و مهندسی کشاورزی دانشگاه

مهدی زارعی

استادیار بخش علوم خاک دانشکده کشاورزی دانشگاه شیراز

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • آراسته، نیکو. 1370. تکنولوژی غلات. انتشارات آستان قدس رضوی. مشهد. ...
  • Glick B.R., Patten C.L., Holguin G. and Penrose D.. 1999. ...
  • Marulanda A, Porcel R, Barea JM, Azcon R (2007). Drought ...
  • Marulanda A, Barea JM, Azcon R (2009). Stimulation of Plant ...
  • نمایش کامل مراجع