بررسی اثر کاربرد کودهای آلی غنی شده در تغذیه آهن در ذرت در شرایط گلخانه ای

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,431

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_028

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

آهن به عنوان یکی از عناصر ضروری برای رشد گیاهان است و از آنجا که شکل گیری کلروفیل بدون حضور آهن ممکن نیست بنابراین گیاهان، کمبود یا غیر فعال شدن آهن را با کلروز شدن برگ های خود نشان می دهند و در مراحل پیشرفته ، رشد سرشاخه ها متوقف می وشد. بهترین روش جهت برطرف نمودن عارضه کلروز آهن درگیاهان، استفاده از کودهای کلاتی آهن است ولی به دلیل گرا ن بودن استفاده از آ نها در بسیاری از موارد مقرون به صرفه نیست. همچنین ترکیبات معدنی آهن به دلیل حلالیت کم تاثیر چندانی در رفع کمبود نداشته و از طرف دیگر کودهای آلی عموما علاوه بر بهبود خواص فیزیکی قابلیت جذب عناصر فلزی از قبیل آهن را می توانند در خاک افزایش دهند. ولی گزارش متعددی نشان می دهد که کودهای آلی از نظر تعداد عناصر فلزی از قبیل آهن را می توانند در خاک افزایش دهند. ولی گزارشات متعدد نشان می دهند کودهای آلی از نظر تعداد عناصر غذایی از جمله آهن نسبتا فقیر هستند. بنابراین غنی سازی کودهای آلی توسط ترکیبات معدنی آهن باعث کلاته شدن این ترکیبات و افزایش حلالیت آهن خاک در اثر واکنش با مواد آلی خواهد شد. لیندزی در تحقیق خود مشاهده نمود که اختلاط مواد آلی با ترکیبات معدنی آهن باعث افزایش راندمان این مواد در تغذیه گیاهان می شود. همچنین چن و همکاران نشان دادند اختلاط سولفات آهن با کود دامی تاثیر بسزایی در رفع کمبود آهن گیاه سورگوم در خاک آهکی داشته است.

Authors

ابراهیم اشرفی

کارشناس ارشد دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین شریعتمداری

دانشیار دانشگاه صنعتی اصفهان

یحیی رضائی نژاد

استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان

فرشید نوربخش

استادیار دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Bindra, A.S. 1983. Iron chlorosis in horticulture and field crops. ...
  • Chen , Y., J. Navrot and P. Barak.1982. Remedy of ...
  • enriched muck _ J. Plant Nutr.5 (4-7) : 927 - ...
  • Lindsay, W.L. 1992. chemical equilibria in soils, John Wiley and ...
  • نمایش کامل مراجع