تاثیر روشهای مختلف مصرف منگنز بر عملکرد کاه و دانه و غلظت و مقدار کل منگنز اندام هوایی گندم در یک خاک شور

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 990

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_031

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

در شرایط شور، جذب عناصر غذایی ممکن است به دلیل کاهش حجم ریشه و رابطه ضدیتی بین عناصر غذایی و یون های سمی، کاهش یابد. بر اساس نتایج برخی تحقیقات کاهش جذب عناصر کم مصرف در شرایط شور، ناشی از جذب بیشتر عناصری مانند کلسیم، منیزیم و سدیم است. از این رو، محلول پاشی عناصر کم مصرف برای برطرف کردن نیاز گیاه در این شرایط توصیه شده است. در آزمایشی، شوری موجب کمبود منگنز در جو شد و با فازودن منگنز به محیط کشت محلول، تحمل به شوری جو افزایش یافت. به نظر می رسد ترکیب نمک بر غلظت منگنز در اندام هایی گیاه تاثیر گذار باشد به طوری که محلول های نمکی غنی از کاتیون های دو ظرفیتی باعث افزایش و محلول های غنی از کاتیون های یک ظرفیتی سبب افزایش غلظت منگنر در اندام هوایی می شود. مقایسه روش های مختلف کاربرد عناصر کم مصرف در مزارع گندم کشور نشان داده که روش مصرف خاکی و یا روش توام مصرف خاکی و محلول پاشی، مناسب ترین روش در شرایط غیر شور میباشد. اما اطلاعات محدوددی پیرامون نقش منگنز و مقایسه روش های مختلف کوددهی آن در شرایط شور وجود دارد. هدف از اجرای این تحقیق بررسی اثر بخشی روش های مختلف مصرف منگنز بر رشد، عملکرد و ترکیب شیمیایی گندم در یک خاک شور می باشد.

Authors

محمدهادی میرزاپور

عضو هیات علمی بخش خاک و آب قم

امیرحسین خوشگفتار

استادیار دانشکده کشاورزی دانشگاه صنعتی اصفهان

رضا وکیل

محقق بخش خاک و آب قم

پیمان کشاورزی

عضو هیات علمی بخش خاک و آب خراسان رضوی

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • خوشگفتار منش، ا. ح. و ح. سیادت.1381. تغذیه معدنی سبزیجات ...
  • بلالی، م. ر. و م. ج. ملکوتی. 1379. مقایسه روش ...
  • El- Fouly, M., M. Zeinab and A.S. Zeinab. 2001. Micronutrient ...
  • Sadana, U.S., V.K. Nayyar and P.N. Takker. 1990. Response of ...
  • نمایش کامل مراجع