بررسی اثرات آهن و روی بر عملکرد و خواص کیفی انگور رقم عسکری در شهرستان جهرم

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 9,705

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_042

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

متوسط عملکرد انگور در ایران در حدود 7800 کیلوگرم است که با توجه به عملکرد حداکثر این محصول در دنیا که بالغ بر 20000 کیلوگرم است، پتانسیل زیادی برای پیشرفت و افزایش عملکرد این محصول در کشور ما وجود دارد. در این راستا استان فارس با 20% سطح زیر کشت بیشترین سطح موستان های ایران را به خود اختصاص داده است. با توجه به خصوصیات خاک های جنوب ایران که دارای کربنات کلسیم زیادی هستند، مصرف خاکی کودهای شیمیایی و آهن وروی منجر به رسوب تشکیل کربناته عناصر فوق الذکر در خاک می شود. بنابراین استفاده از این عناصر ضروری به صورت محلول پاشی می تواند پاسخ مناسبی برای رفع مشکل ترسیب عناصر فوق درخاک باشد. بای بوردی در طی تحقیقی به منظور بررسی تاثیر عناصر کم مصرف روی و بور بر کیفیت و کمیت سه رقم انگور صاحبی، بی دانه و قزل، گزارش دادکه عملکرد و درصد کل مواد جامد محلول به طور معنی داری نسبت با شاهد افزایش یافت. بهارگاوا و قوپاتی نتیجه گیری کردند که محلول پاشی گیاه کلروز شده با ترکیبات حاوی آهن، میزان آهن برگ و رشد عمومی گیاه را افزایش میدهد. در پژوهش دیگری که از غلظتهای مختلف سولفات روی و سولفات آهن بر روی درختان انگور رقم بیوتی استفاده شد، بزرگترین حبه ها در تیمار 6 در هزار روی بدست آمد ولی بیشترین مواد جامد محلول در تیمار 2 درهزار آهن حاصل شد. با توجه به عدم گزارشات در خصوص اثر محلول پاشی عناصر آهن وروی و همچنین مقایسه محلول پاشی این عناصر با مصرف خاکی آنها بررسی حاضر در شهرستان جهرم از استان فارس صورت گرفت.

Authors

غلامرضا معافپوریان

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زرقان فارس

حسین پیری

استادیار پژوهش مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی زرقان فارس

مسلم درستکار

کارشناس ارشد سازمان جهاد کشاورزی سیستان و بلوچستان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بی نام. 1381. آمارنامه کشاورزی. اداره کل آمار و اطلاعات ...
  • بای بوردی، احمد. 1379. بررسی تاثیر عناصر کم مصرف روی ...
  • فاوست، م. 1377. فیزیولوژی درختان میوه مناطق معتدله. ترجمه علیرضا ...
  • Bhargava, B. S. and H. B. Rghupati. 1999. Multivariate diagnosis ...
  • Davis. D. J. 1990. Plant hormones and their role in ...
  • Sudahono, D. H. and R. E. Rouse. 1994. Greenhouse screening ...
  • نمایش کامل مراجع