تاثیر منابع مختلف کود آهن بر عملکرد کمی و کیفی میوه درختان پرتقال

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 10,729

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_043

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

بیشتر ارقام مرکبات که کشت آنها رایج می باشد به کمبود آهن حساس می باشند. از جمله می توان به پرتقال محلی جهرم اشاره کرد. جهت برطرف کردن کمبود، باغداران از کوهای آهن وارداتی استفاده میکنند. سولفات آهن، کود آهن دیگری است که ماهیتا معدنی بوده و به سرعت در خاک به ترکیباتی با حلالیت کم (اکسیدها و هیدروکسیدهای آهن سه ظرفیتی) تبدیل می شود. رسوبات تازه حاصل از مصرف اینکود، به دلیل اینکه کمتر بلوری هستند، حلالیت بیشتری نسبت به رسوبات قدیمی آهن موجود در خاک، دارند. سمر و همکاران، در آزمایشی بر روی نهال سیب نشان دادند که جایگذاری موضعی ماده آلی (چالکود)، بدون افزایش کود آهن، منجر به رفع علائم ظاهری کمبود آهن می شود. وزن ریشه در محدوده چالکود در این آزمایش، سه برابر شاهد بود. هر چند کاربرد کیلیت آهن روش موثری در برطرف نمودن کمبود آهن میباشد، اما اثر بخشی روشهای مدیریتی زراعی ، از جمله چالکود به درجات بیشتری تحت تاثیر ویژگیهای گیاه و شرایط پیرامونی آن می باشد. به همین علت قبل از توصیه چنین روشی برای باغهای یک منطقه، بایستی از اثر بخشی آن اطمینان حاصل کرد. در باغهای مرکبات منطقه جهرم از کیلیتهای آهن استفاده می شود که هزینه آن، بخش مهمی از هزینه های نگهداری باغ را تشکیل می دهد. در تحقیق حاضر، امکان جایگزینی این کود با سولفات آهن در روش چالکود، بررسی شده است.

Authors

مهرداد شهابیان

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

حمید رستگار

کارشناس ارشد ایستگاه تحقیقات کشاورزی جهرم

سدمحمد سمر

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Morales, F., R. Grasa, A. Abadia, and J. Abadia. 1998. ...
  • Samar, S.M., M.J. Malakouti, H. Siadat, A. Sadjadi, H. Ghafoorian ...
  • Sanz, M., J.Cavero and J.Abadia. 1992.Iron chlorosis in the Ebro ...
  • Tagliavini, M., J. Abadia, A.D. Rombola, A. Abadia, C.Tsipouridis and ...
  • نمایش کامل مراجع