اثر سطوح مختلف پتاسیم در عملکرد کمی و کیفی انگور در کرج

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,575

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_049

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

عوامل متعددی در پایین بودن عملکرد انگور در کشور نقش دارند که یکی از مهمترین آنها تغذیه نامتعادل تاکستانهاست. بر طبق برنامه ریزیهای انجام شده در کشور قرار است در پایان برنامه چهارم توسعه، متوسط عملکرد انگور به 20 تن در هکتار برسد که یکی از راههای تحقق این برنامه بهبود بخشیدن به وضع مدیریتهای موجود از جمله مدیریت بهینه کود و آب می باشد. لازم به ذکر است که تولید کنندگان نمونه کشور از عملکردی معادل 100 تن در هکتار برخوردارند زیرا که انگور از گیاهانی است که به مصرف بهینه کود پاسخ مناسبی نشان میدهد به طوری که در طی آزمایشات انجام شده در 6 سال گذشته در بین محصولات مختلف بالاترین واکنش را به مصرف بهینه کود نشان داده است. در حالی که افزایش عملکرد سایر محصولات زراعی و باغی حدود 30 درصد بوده و این افزایش در مورد انگور تا 100 درصد هم رسیده است. در تحقیقی که توسط شارداکوف (1984) انجام شد تیمارهای کودی NPK , NP با هم مقایسه شدند و مصرف 270 کیلوگرم در هکتار اکسید پتاسیم بالاترین عملکرد و میزان قند را دارا بود. شین و لی (1993) در مشاهداتی که بر روی انگور در کره جنوبی انجام دادند نتیجه گرفتند که با تکرار کاربرد سولفات پتاسیم میزان پتاسیم آب میوه افزایش یافت و نیز میزان پتاسیم دم میوه و مواد جامد قابل حل آب میوه به طور معنی داری در مقایسه با شاهد افزایش یافت و همبستگی مثبت معنی داری بین میزان آب و میوه و میزان پتاسیم دم میوه مشاهده گردید.

Authors

مهرداد شهابیان

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

محمد لطف الهی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات آب و خاک

محمدجعفر ملکوتی

استاد دانشگاه تربیت مدرس و سرپرست موسسه تحقیقات خاک و آب

محمودرضا رمضانپور

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی مازندران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • ملکوتی، محمد جعفر. 1375. کشاورزی پایدار و افزایش عملکرد با ...
  • Shardakov, B. K. and F. M. Shardakov. 1984. Grapevine yield ...
  • Shin, K. C. and C. H. Lee.1993. Effect of potassium ...
  • نمایش کامل مراجع