بررسی اثر محلول پاشی عناصر میکرو و دور آبیاری بر گیاه پنبه در استان گلستان

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,146

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_105

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

اکثر محققین عقیده دارند که معمولا، محلول پاشی برگی بهترین روش مصرف کودهای حاوی عناصر کم مصرف گیاه است (1). اما، نتایج تحقیقات در مورد گیاه پنبه در مناطق مختلف پنبه کاری دنیا یکسان نبوده و بنا به نظر سیلورتوث و همکاران (8)، پاسخ پنبه نسبت به محلول پاشی با این عناصر، علاوه بر اقلیم و خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک هر منطقه، از سالی به سال دیگر نیز می تواند متفاوت باشد. افزایش عملکرد و پاسخ منفی دار بعضی از اجزای عملکرد پنبه نسبت به محلول پاشی با این عناصر کم مصرف گیاه، توسط محققین زیادی گزارش شده است (6و8). از طرف دیگر در بعضی آزمایشات، عملکرد و یا اجزای عملکرد پنبه تحت تاثیر معنی دار تیمارهای مختلف محلول پاشی با این عناصر کم مصرف گیاه، قرار نگرفته است (3و9) آب رکن اصلی و مهم تولید پنبه است. چون درکشور ما کمبود آب وجود دارد. بنابراین با تعیین فاصله و میزان آب مورد نیاز گیاه و اعمال مدیریت صحیح آبیاری، علاوه بر صرفه جویی درمصرف آب، هزینه ها را کاهش و در مواقع کم آبی، استفاده بهتری از آب موجود نمود. در آزمایشات مختلفی ثابت شده است که عملکرد پنبه تابع فاصله آبیاری آن بوده و در یک محدوده مشخص، با کاهش فاصله آبیاری، عملکرد آن افزایش می یابد (4و5). همچنین، بین فاصله آبیاری و وضعیت تغذیه گیاه رابطه مستقیمی وجود دارد. گیاهانی که تغذیه مناسبی دارند، در برابر تنش آبی مقاومت بهتری نشان می دهند. همچنین، کارایی مصرف آب در گیاهی که به مقدار کافی عناصر غذایی مورد نیاز خود را جذب کرده است، بیشتر میباشد. یعنی، در این گیاه با مصرف حجم مشخصی آب، محصول بیشتری تولید می شود (2).

Authors

عبدالرضا قرنجیکی

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور و گرگان

قربان قربانی نصرآباد

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات پنبه کشور و گرگان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • سالاردینی، ع. ا. 1358. روابط خاک و گیاه: بررسی مسائل ...
  • سالاردینی، ع. ا. و م. مجتهدی. 1372. اصول تغذیه گیاه: ...
  • Bednarz, C.W., N.W. Hopper and M. G. Hickey. 1998. Effects ...
  • Bucks, D.A., S.G. Allen, R.L. Roth, and B.R. Gardner. 1988. ...
  • Clarck, L.J., E.W. Carpenter, and D.C. Slack. 1992. The use ...
  • Ishag, H.M. 1992. Effect of foliar micronutrient fertilizers On the ...
  • Morrow, M.R. and D.R. Krieg. 1990. Cotton management strategies for ...
  • Namdeo, K.N, J.K. Sharma, and K.C. Mandloi. 1992. Effect of ...
  • Silvertooth, J.C., E.R. Norton, and S.E. Ozuna. 1998. Foliar fertilizer ...
  • نمایش کامل مراجع