اثر سطوح مختلف اوره با پوشش گوگردی بر جذب ازت، عملکرد دانه و خصوصیات گیاه برنج

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,340

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_141

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

محصول برنج به عنوان یکی از غلات پر مصرف در سطح جهانی، بویژه آسیا و کشور ایران مورد توجه بوده و نقش مهمی در تغذیه انسان ایفا میکند. استان چهارمحال و بختیاری با سطح زیر کشت حدود 4000 هکتار از استان های تولید کننده برنج کشور است. محققین در مناطق مختلف دنیا بر روی نیاز نیتروژنی این گیاه گزارش هایی اعلام نموده اند. یوگاراتنام اعلام نمود که بالاترین عملکرد دانه برنج برابر 7/58 تن در هکتار از مصرف 200 کیلوگرم ازت حاصل شد (5). گارهوال و همکاران سطوح 116، 87، 58، 29 کیلوگرم ازت درهکتار را بر روی برنج آزمایش کرده که بیشترین عملکرد دانه برابر 4/17 تن در هکتار مربوط به سطح 116 کیلوگرم در هکتار بود (4). حسینی ایمنی اعلام نمود که مقادیر 200 و 260 کیلوگرم اوره در هکتار بر روی عملکرد یکی از لاین های مورد تحقیق بیشترین تاثیر مثبت را داشته است (1). حذف کود ازته در زمان رشد رویشی باعث کاهش ارتفاع گیاه برنج شده و تاثیر منفی بر تعداد پنجه گیاه ندارد (2). عرفانی بامصرف 120 کیلوگرم ازت در هکتار بیشترین عملکرد درواحد سطح (حدود 6 تن) را بدست آورد(3). با توجه به اهمیت مصرف کودهای ازته در افزایش عملکرد و سایر صفات کیفی برنج و آلودگی منابع آب و خاک به باقیمانده های کودهای شیمیائی و شستشوی نیتروژن در شرایط غرقابی، و با هدف نیل به توصیه های علمی برای رقم تازه معرفی شده کوهرنگ، طرح حاضر تهیه و اجرا گردید.

Authors

عبدالمحمد محنت کش

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی چهارمحال و بختیاری- ش

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • حسینی ایمنی، س. ص. 1375. بررسی اثر تاریخ کاشت، تراکم ...
  • سعادتی، ن. 1375. بررسی تاثیر زمان مصرف کود ازته بر ...
  • عرفانی، ر. 1375. بررسی اثرات ازت و تاریخ کاشت نشاء ...
  • Garhewal, M.K., R. Singh, S.K. Shrivastava, H.P. Agrawal and R. ...
  • Yogaratnam, P. 1987. Response of rice to N and K ...
  • نمایش کامل مراجع