بررسی تاثیر آبیاری مطلوب بر میزان عملکرد توتون در مقایسه با شرایط دیم

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,002

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_143

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

با توجه به افزایش جمعیت کشور، هر روز که می گذرد نیاز به محصولات کشاورزی افزایش می یابد ولی در طول سال های اخیر تغییرات عوامل اقلیمی از جمله بارش های نامنظم و افزایش درجه حرارت هوا که از فاکتورهای موثر در پدیده تبخیر و تعرق هستند،موجب ایجاد تنش درمراحل مختلف رشد گیاه شده و میزان عملکرد محصول را به خصوص در کشتهای دیم به طور قابل ملاحظه ای کاهش داده است (5). توتون یکی از محصولات با ارزش کشاورزی و صنعتی بشمار می رود و در اقتصاد کشورها نقش مهمی رادارد و در ایران نیز با توجه به پتانسیل مطلوب شرایط آب و هوایی و خاک بویژه در استانهای شمالی کشور می تواند، جایگاه ویژه ای داشته باشد در استانهای شمالی کشورمان کشت توتون بصورت دیم بوده که کاهش بارندگی در طول دوره رشد گیاه موجب ایجاد تنش ر مراحل مختلف رشد شده که عملکرد توتون را کاهش داده است. در این شرایط رسیدن به عملکرد مطلوب، چند نوبت آبیاری (آبیاری تکمیلی) اجتناب ناپذیر است. مطالعات و تحقیقات بسیار زیادی در زمینه تاثیرآبیاری بر افزایش عملکرد محصولات مختلف در نقاط مختلف کشورمان انجام گرفته است. ولی در خصوص کشت آبی توتون تحقیقی و ارائه گزارشی بویژه در استانهای شمالی کشورمان صورت نگرفته است. با توجه به موارد فوق الذکر در صدد برآمدیم که شرایط کشت آبی و دیم توتون را در منطقه رشت در قالب یک طرح تحقیقاتی مورد مقایسه و اثرات آبیاری را از نظر عملکرد کمی و کیفی مورد مطالعه قرار دهیم.

Authors

محمدحسن بیگلویی

عضو هیات علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه گیلان

محمدحسین اسیمی

محقق بخش آگرونومی مرکز تحقیقات توتون گیلان

سینا سیاوش مقدم

محقق بخش آگرونومی مرکز تحقیقات توتون گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بای بوردی، م. 1379. اصول مهندسی آبیاری. جلد اول روابط ...
  • بیگلوئی، م، ح. 1382. تاثیر برنامه ریزی آبیاری بر عملکرد ...
  • علیزاده، ا. 1378. رابطه آب و خاک و گیاه، انتشارات ...
  • علیزاده، ا. 1381. اصول طراحی سیستمهای آبیاری، انتشارات آستان قدس ...
  • Doorenbos S.A. and N. Kassam.1986. yield Response to water, F ...
  • نمایش کامل مراجع