CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

تعیین و وزن دهی تورش های گروه شناختی و گروه ترجیحی سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار استان یزد با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP)

عنوان مقاله: تعیین و وزن دهی تورش های گروه شناختی و گروه ترجیحی سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار استان یزد با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی (FAHP)
شناسه ملی مقاله: IEEM02_009
منتشر شده در دومین کنفرانس مهندسی صنایع ،اقتصاد و مدیریت در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

ریحانه محسن زاده یزدی - کارشناسی ارشد، گروه آمار - آمار اقتصادی اجتماعی، دانشگاه شهید بهشتی واحد تهران، ایران
پریسا بن شمس - کارشناسی ارشد، گروه حسابداری مالی، دانشگاه علم و هنر واحد یزد، ایران
فاطمه مقامی - کارشناسی ارشد، گروه حسابداری مالی، دانشگاه علم و هنر واحد یزد، ایران
محمود معین الدین - دانشیار گروه حسابداری، دانشگاه آزاد اسلامی یزد

خلاصه مقاله:
اشراف بر تورش های رفتاری باعث میشود تا سرمایه گذاران با آگاهی بیشتری فرآیند تصمیم گیری خود را بررسی نمایند و در صورت مواجهه با تورش های مذکور بتوانند به خوبی واکنش نشان داده و از انحراف در تصمیم گیری جلوگیری نمایند. بنابراین هدف از انجام این پژوهش تعیین و وزندهی تورش های گروه شناختی و گروه ترجیحی سرمایه گذاران در بورس اوراق بهادار با استفاده از فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی AHP میباشد.پس از طبقه بندی تورش ها، پرسشنامه ای تنظیم شده و توسط ۱۲۰ نفر از سرمایه گذاران فعال در بورس در سال ۱۳۹۸ (مطالعه موردی: استان یزد) تکمیل گردیده است. پس از جمع آوری اطلاعات از طریق پرسشنامه استانداردشده، داده ها به کمک نرم افزار Excel، با بکارگیری فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی متناسب با فرضیه، اولویتبندی و وزندهی شده اند.با توجه به نتایج به دست آمده در رتبه بندی گروه ها، وزن گروه رفتارهای ترجیحی ۰/۵۷ و وزن گروه رفتارهای شناختی ۰/۴۳ محاسبه شد. بنابراین به صورت کلی، گروه ترجیحی اولویت اول و سپس گروه شناختی اولویت دوم را کسب نمود. با بررسی ابعاد هر تورش، در گروه شناختی تورش "تازه گرایی" بیشترین درجه اهمیت و تورش "دسترسی" کمترین درجه اهمیت را دارا میباشد . در گروه رفتار ترجیحی بیشترین درجه اهمیت را تورش ابهام تغییرات ارزش و کمترین میزان اهمیت را تورش تمایل به تکرار ریسک دارا می باشد.

کلمات کلیدی:
مالیه رفتاری، تورش های رفتاری، گروه شناختی، گروه ترجیحی، سرمایه گذاری

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1114258/