بررسی تاثیر غلظت و زمان محلول پاشی کلرید کلسیم بر عملکرد، کیفیت و ماندگاری میوه توت فرنگی در دو شرایط نگهداری

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,472

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_159

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

فساد سریع و لهیدگی میوه توت فرنگی پس از برداشت، یکی از مشکلات عمده در عدم بازار پسندی و بروز خسارات شدید اقتصادی به تولید کنندگان میوه گردیده است. یکی از عوامل مهم در افزایش کمی و کیفی محصول، تغذیه متعادل است. تغذیه متعادل گیاه علاوه بر حفظ عملکرد در حد پتانسیل واقعی، کیفیت و ماندگاری میوه را نیز تحت تاثیر قرار میدهد (1، 4و5) . از بین عناصر تغذیه ای، کلسیم شاید مهمترین عنصر معدنی باشد که در تعیین کیفیت میوه دخالت دارد. اثر کلسیم بر رووی کیفیت انبارداری میوه از عواملی است که نمی تواند با عوامل موثر دیگر جایگزین گردد. در درختان میوه نیز اهمیت کلسییم به خاطر تاثیر عمومی آن در به تاخیر انداختن رسیدن میوه است. میوه هاییکه این اثرات مطلوب در آنها دیده می شود نسبت به میوه عادی از غلظت کلسیم بیشتری برخوردارند (5و9). کمبود کلسیم علاوه بر کاهش میزان رشد بافتهای مریستمی موجب تحلیل دیواره سلولی و نرم شدن بافت ها میگردد. کمبود مطلق کلسییم به ندرت اتفاق می افتد زیرا اغلب خاکهای معدنی سرشار از کلسیم قابل جذب می باشند. کمبود غیر مستقیم کلسیم که در اثر رسیدن مقدارکافی آن به میوه و بافتهای ذخیره ای ایجاد می گردد اختلالی است که معمولا بیشتر مشاهده می گردد. چنانچه مقدار کلسیم قابل جذب در محیط رشد گیاه کافی باشد به تنهائی دلیلی برای عدم بروز علائم کمبود نیست. زیرا این عنصر درگیاهان تا حدود زیادی به وسیله عوامل ژنتیکی شامل انتقال کند و بطئی از آوند آبکش به میوه کنترل میگردد وبسیار کم تحت تاثیر میزان کلسیم محیط رشد گیاه است (2و9).نتایج تحقیقات Cheour و همکاران مشخص نمود که با افزایش غلظت محلولپاشی کلرید کلسیم، میزان کلسیم برگ و میوه توت فرنگی افزایش یافت و میزان کلسیم دربرگ و میوه با هم همبستگی نسبتا شدیدی نشان دادند بطوریکه به موازات افزایش غلظت کلسیم در برگ و میوه، ضمن تاخیر در رسیدگی میوه، میزان سفتی میوه افزایش و کپک خاکستری (Botrytis cinerea) نیز کنترل شد (6).

Authors

محمدحسین سدری

عضو هیات علمی و کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان

وفا توشیح

عضو هیات علمی و کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان

محمد کوهسار بستانی

عضو هیات علمی و کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی کردستان

سروه سدری

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشگاه بوعلی همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • محمد معز ا. و غ. ثواقبی فیروز آبادی. 1376. تغذیه ...
  • سالاردینی، ع. ا. و م. مجتهدی.1367. اصول تغذیه گیاه (ترجمه). ...
  • طباطبائی، س. ج. و م. ج. ملکوتی .1377. اثرات کلرورکلسیم ...
  • طلایی، ع.1377. فیزیولوژی درختان میوه مناطق معتدله. انتشارات دانشگاه تهران. ...
  • ملکوتی، م. ج. و س. ج. طباطبائی. 1378. تغذیه صحیح ...
  • Cheour, F. and et al. 1990. Foliar application of calcium ...
  • Chung, H. D. and et al. 1993. Effect of foliar ...
  • Garcia, T. M. and et al. 1996. Effect of postharvest ...
  • -Marschner, H. 1995. Mineral Nutrition of Higher Plants.(2nd ed). Academic ...
  • نمایش کامل مراجع