بررسی تاثیر سطوح مختلف کودهای نیتروژن دار اسیدی بر میزان عملکرد و کیفیت سیب زمینی بذری

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,054

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_163

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

امروزه از کودهای شیمیایی به عنوان ابزاری برای دستیابی به حداکثر تولید در واحد سطح استفاده می شود. کودهای شیمیایی علاوه بر میزان عملکرد بر کیفیت محصول نیز تاثیر می گذارند. بنابراین استفاده از کودهای شیمیایی باید به نحوی صورت پذیرد که علاوه بر افزایش عملکرد سبب ارتقاء کیفیت محصول نیز گردد (4). بر اساس اطلاعات ارائه شده توسط وزارت جهاد کشاورزی سطح زیر کشت سیب زمینی در ایران حدود 164 هزار هکتار، کل تولید کشور متجاوز از 3/7 میلیون تن (با متوسط عملکرد 22/7 تن در هکتار) و در اکثر استانهای کشور از جمله اردبیل، آذربایجان، زنجان، همدان و اصفهان کشت می گردد. در سال های اخیر سیب زمینی در قالب طرح استمرار در مناطق جیرفت، گلستان وبندرعباس نیز گشت می گردد (1). عوامل محیطی متعددی میزان عملکرد و رشد و نمو سیب زمینی را تحت تاثیر قرار می دهد. یکی از عناصر غذایی و موثر بر علکرد و کیفیت سیب زمینی نیتروژن است. مصرف بی رویه کودهای نیتروژنه سبب بالا رفن هزینه تولید، آلودگی آبهای نیترات، در غده سیب زمینی می گردد (7). کاربرد زیاد از حد نیتروژن در کشت سیب زمینی می تواند موجب کاهش عملکرد، میزان مواد جامد و افزایش قندهای محلول در سیب زمینی و ایجاد مشکلات زیست محیطی گردد (8). لذامصرف کودهای نیتروژن دار به منظور دستیابی به عملکرد بالا و با کیفیتی مطلوب و حفظ محیط زیست لازم و ضروری به نظر می رسد. در تحقیق حاضر سعی شده است ضمن تعیین نیتروژن مورد نیاز گیاه سیب زمینی در شرایط مزرعه امکان افزایش عملکرد و کیفیت محصول این گیاه در خاک های آهکی کشور با مصرف کودهای نیتروژن دار اسیدی نیز بررسی گردد.

Authors

سعید شفیعی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی

احمد گلچین

دانشیار دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان

محمد اسماعیلی افتابداری

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی رفسنجان

محمد تکاسی

عضو هیات علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی رفسنجان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بی نام.1380. آمار نامه کشاورزی سال. 1381. معاونت برنامه ریزی ...
  • حسین پور، ک. _ م. ج. ملکوتی _ 1374. بررسی ...
  • ملکوتی، م.ج. 1379. روش جامع تشخیص _ ضرورت مصرف بهینه ...
  • Brady, N.C. 1984. The nature and properties of soil. _ ...
  • Honeycutt, C.W. and G.M. trusty. 1996. Leaf chlorophyll relationship with ...
  • Orenzen, J., A. Swensen and S. Panigrahi. 1999. Nitrogen management ...
  • Rosen, C.J., M. Errebhi, J. Moncrief, S. Gupta, H..H. Cheng, ...
  • نمایش کامل مراجع