بررسی اثرات گوگرد و تیوباسیلوس به همراه ریزمغذی ها بر صفات کمی و کیفی انگور

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 4,044

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_169

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

انگور یکی از مهمترین محصولات باغی در دنیا و ایران به شمار می رود. بر اساس آمار فائو (2002) میزان تولید انگور درجهان 63/39 میلیون تن با متوسط عملکرد 8446 کیلوگرم در هکتار است (6). سطح زیر کشت این محصول در کشور در حدود 288000 هکتار با میزان تولید 234200 تن برآورد شده است. که با میزان عملکرد 9/5 تن در هکتار می باشد. ایران از نظر تولید انگور مقام هشتم و از نظر تولید کشمش مقام دوم جهانی را دارا است. که در درآمد ارزی کشور سهم عمده ای را ایفا می نماید. در استان قزوین نیز که یکی از قطب های تولید این نبات در کشور محسوب می گردد، با داشتن حدود 28000 هکتار که قسمت عمده آن در شهرستان تاکستان (حدود 25000 هکتار) با متوسط عملکرد 12 تن در هکتار اهمیت آن در اقتصاد استان مشخص می گردد. در این استان ارقام متعددی از انگور تحت کشت بوده که از جمله آنها میتوان به ارقام بیدانه سفید، قرمز، عسگری، فخری، چفته، شصت عروس، ریش بابا، گزندایی، ملایی، مهدیخانی، صاحبی، شاهانی، شاهرودی، گوری، کره بی و احمدی اشاره نمود که ارقام غالب همانا بیدانه سفید و قرمز می باشد. (1و2) مصرف بهینه و همه جانبه کودهای شیمیایی نقش مهم و چشمگیری در افزایش خصوصیات کمی و کیفی محصولات زراعی و باغی از جمله انگور داشته که موارد ذیل قابل ذکر است: - باچا و همکاران (1995) در آزمایشی که در سالهای 1993- 1992 انجام دادند، محلول پاشی کلاتهای اهن و روی و منگنز را بر روی عملکرد و کیفیت انگور مورد مطالعه قرار دادند. ارقام مورد مطالعه در این پژوهش تامپسوت سیدلس (Thompson Seedless) و رومی رد (Rone Red) که در خاک های آهکی اطراف عربستان سعودی کشت شده بودند، بود. نتایج حاصله از طرح نشان داد که درگیاهانی که در آنها محلول پاشی برگی شده بود در هر دو کولتیوار که یکبار (قبل از گلدهی) ، دوبار (قبل از گلدهی و بعد از تشکیل میوه) و یا سه بار محلول پاشی (قبل از گلدهی و بعد از تشکیل میوه و در طی رشد حبه ها) با مخلوطی از کالتهای آهن، روی و منگنز تیمار شده بودند افزایش عملکرد و کیفیت در هر دو کولتیوار به ویژه در سال دوم آزمایش چشمگیر بود. این محققین نشان دادند که میوه های گیاهان تیمار شده اختلاف قابل ملاحظه ای در وزن، طول و قطر حبه ها نسبت به شاهد داشتند (5). - در تحقیقی که در سالهای 1984-1980 بر روی انگور در آمریکا (ایالت واشنگتن) انجام شد تاثیر عناصر ریز مغذی و ماکرو N,P,K,S,Zn,B بر روی خواص کمی و کیفی انگور مورد مطالعه قرار گرفت نتایج حاصله نشان داد که با افزایش روی اثری ا زکمبود آن که سبب کوچک ماندن حبه ها میگردید مشاهده نشد. (4) - مستشاری و شهابیان (1378)، در طرحی تحقیقاتی که در استان قزوین انجام شد، در بررسی تاثیر برخی عناصر غذایی ماکرو و میکرو در بهبود کمی و کیفی انگور بیدانه گزارش کردنتد که بیشترین میزان عملکرد انگور از تیماری که درآن از گوگرد و سایر عناصر ریزمغذی استفاده شده وبد، به دست آمد . همچنین استفاده از گوگرد، پتاسیم و ریزمغذیها تاثیر مهمی در افزایش درصد قند آب میوه داشت. (3) به دلیل اهمیت مصرف بهینه کودهای شیمیایی در تغذیه انگور و لزوم مصرف کودهای حاوی عناصر گوگرد و ریزمغذیها با توجه به شرایط حاکم بر خاک این طرح مطالعاتی در یکی از باغات شهرستان تاکستان به مرحله اجرا درآمد.

Authors

جعفر شهابی فر

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی قزوین

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • مدیریت برنامه و بودجه سازمان جهادکشاورزی استان قزوین. آمارنامه 1382. ...
  • مدیریت جهادکشاورزی شهرستان تاکستان، اداره باغبانی ژ برنامه و بودجه. ...
  • مستشاری، مهرزاد و م. شهابیان.1377. در بررسی تاثیر برخی عناصر ...
  • Ahmedullak, M. , S .Robert, and A.Kawa Kami. 1987.Effect of ...
  • Bacha, M .A. , M. Sabbah, and M.A. Ei- Hamdy, ...
  • FAO -2002-FAO STAT Database .Results In http WWW .FAO.org. ...
  • نمایش کامل مراجع