CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شهر هوشمند پیش نیاز دولت الکترونیک و شهرداری های دیجیتال و الکترونیکی لازمه و زیربنای شهرهای هوشمند(مورد مطالعه:شهرداری ابر شهر تهران)

عنوان مقاله: شهر هوشمند پیش نیاز دولت الکترونیک و شهرداری های دیجیتال و الکترونیکی لازمه و زیربنای شهرهای هوشمند(مورد مطالعه:شهرداری ابر شهر تهران)
شناسه ملی مقاله: UTCONF04_028
منتشر شده در چهارمین کنفرانس ملی دانش و فناوری مهندسی برق کامپیوتر و مکانیک ایران در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

جواد سلمانیان - دانشجوی دکترای تخصصی مهندسی کامپیوتر نرم افزار
محمد گودرزی - کارشناس ارشد برنامه ریزی آموزشی

خلاصه مقاله:
شهر های هوشمند عبارت از شهرهایی است که اداره امور شهروندان شامل خدمات و سرویس های دولتی و سازمان های بخش خصوصی به صورت برخط )آنلاین( و به صورت شبانه روزی و در هفت روز هفته باکیفیت و ضریب ایمنی بالا و با بهره گیری از ابزار فن آوری اطلاعات و ارتباطات ) ICT ( و کاربردهای آن انجام می شود . شهرهای هوشمند ما را از دنیای تک بعدی شهرهای سنتی و امروزی خارج کرده و به دنیای جدیدی راهنمایی خواهد کرد، دنیایی دوبعدی که دستاورد فناوری های نوین اطلاعات و ارتباطات می باشد. در گذر این زمان و در این حرکت روبه جلوی فناوری ما در آینده ای نه چندان دور دنیای سه بعدی را شاهد خواهیم بود که حتی تصور آن در حال حاضر برایمان ناممکن است. این پژوهش به منظور بررسی موانع و چالشهای موجود درراه استقرار شهرداری هوشمند و الکترونیک کلانشهر تهران صورت پذیرفته است؛ و به دنبال این پاسخ به این مساله است که چگونه پارامترهای مربوط به موانع و چالشهای موجود بر سر راه تحقق شهرداری دیجیتال و الکترونیک باید طراحی و تنظیم گردند. با توجه به اینکه در این پژوهش تلاش شده است تا تأثیر بین متغیرها یا همان روابط علّی بین متغیرهای مدل مورد بررسی قرار گیرد این پژوهش ازنظر ماهیت و روش در دسته تحقیقات علّی قرار می گیرد؛ همچنین این پژوهش ازلحاظ هدف شناختی یک پژوهش کاربردی است؛ و مبنای پژوهش کمی است. روش جمع آوری داده ها کتابخانه ای میدانی است. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه کارشناسان ادارات مرتبط با فناوری اطلاعات در استان تهران بود. با توجه به تعداد جامعه آماری ) 264 ( و جدول مورگان، حجم نمونه 148 نفر محاسبه شد و پرسشنامه ها در بین نمونه اماری توزیع گردید. بر اساس آزمون تی تک نمونه ای و نتایج حاصل نرم افزار SPSS نشان داد که موانع موجود درراه تحقق و استقرار شهرداری هوشمند و دیجیتال کلانشهر تهران از جمله، موانع مدیریتی، موانع آموزشی، موانع اقتصادی، موانع فنی،موانع فرهنگی، موانع سیاسی و موانع زیر ساختی تاثیر مثبت و معناداری بر روی عدم تحقق شهرداری هوشمند ودیجیتال دارند.

کلمات کلیدی:
موانع و چالشهای موجود، ابر شهر تهران، شهرداری دیجیتال، استقرار،هوشمند،الکترونیک

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1116860/