تعیین مناسبترین منبع و مقدار مصرف کود آلی در زراعت گندم در شاهرود

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,489

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_189

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

در جهان امروز با توجه به کشت متراکم محصولات مختلف در اراضی کشاورزی استفاده از مواد افزودنی به خاک (مواد اصلاحی) که دارای عناصر غذایی مورد نیاز گیاه بوده و یا شرایط را برای جذب عناصر غذایی موجود در خاک فراهم می کنند، ضروری به نظر می رسد . انتخاب ماده اصلاح بستگی به تاثیر نسبی آن در احیای خاک، رشد گیاه و همچنین قیما ماده اصلاحی و زمان مورد نیاز جهت اصلاح خاک دارد [1]. از جمله مهمترین اصلاح کننده ها مواد آلی هستند که به دلیل دارا بودن عناصر پر مصرف و کم مصرف برای گیاه، افزایش فعالیت زیستی وبهبود شرایط فیزیکی خاک از دیرباز مورد استفاده قرار گرفته است [1]. رسولی (1382) در ارزیابی اثرات بقایای مواد آلی بر رشد و جذب عناصر غذایی توسط گندم دریافت که صرف نظر از نوع ماده آلی در تمام سطوح مصرفی، روند افزایش وزن خشک گندم مشاهده می گردد. همچنین نتایج حاصل از تجزیه خاک بعد از برداشت گندم نشان داد که اثر مواد آلی بر افزایش قابلیت هدایت الکتریکی، ماده آلی، نیتروژن کل، فسفر و عناصر کم مصرف معنی دار بوده است [2]. علیزاده (1380) در آزمایش بررسی اثرات کمپوست در افزایش عملکرد گندم در مرکز تحقیقات کشاورزی مازندران گزارش داد که تاثیر تیمار مصرف 20 تن کمپوست در هکتار با تیمار مصرف کودهای شیمیایی بر مبنای آزمون خاک مشابهت داشته است (5/48 و 5/33 تن در هکتار). همچنین در اثر مصرف کودهای آلی pH خاک کاهش یافته و در نتیجه خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک های زراعی بهبود یافته است [4]. سلیسپور (1376) در آزمایش استفاده از کمپوست، در زراعت گندم نتیجه گرفت که با استفاده از کمپوست، حداقل 50 درصد در مصرف کودهای شیمیایی صرفه جویی خواهد شد. تیمار مصرف 20 تن کمپوست در هکتار به همراه فسفر و پتاس و 50 درصد ازت توصیه شده بر اساس آزمون خاک با متوسط تولید دانه 6850 کیلوگرم در هکتار به عنوان مناسبترین تیمار انتخاب گردید. مصرف کمپوست باعث افزایش غلظت آهن و روی و درصد پروتئین دانه گردید [3]. هدف از انجام این تحقیق بررسی اثر مقادیر ومنابع مختلف کود آلی شامل مرغ، گاو، کود سبز و کاه وکلش بر جنبه های مختلف حاصلخیزی خاک عملکرد محصول گندم بوده است.

Authors

احمد اخیانی

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان سمنان

سعید سعادت

عضو هیات علمی موسسه تحقیقات خاک و آب کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • برزگر، عبدالرحمن. 1379 . خاکهای شور ژ سدیمی : شناخت ...
  • رسولی، ف، م، مفتون . 1382 . ارزیابی اثرات باقیمانده ...
  • سلیسپور، محسن. 1376 . امکان سنجی استفاده از کمپوست حاصل ...
  • علیزاده، غلامرضا. 1380. بررسی اثرات کمپوست در افزایش عملکرد گندم. ...
  • Header, H. E. and H. Beringer. 1981. Principles of plant ...
  • نمایش کامل مراجع