CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

اولویت بندی معیارهای انتخاب بازار هدف صادراتی با استفاده از مدل بهترین بدترین (مطالعه ی موردی:صادرات محصول خیارشور از گمرک شیراز)

عنوان مقاله: اولویت بندی معیارهای انتخاب بازار هدف صادراتی با استفاده از مدل بهترین بدترین (مطالعه ی موردی:صادرات محصول خیارشور از گمرک شیراز)
شناسه ملی مقاله: MEBCONF02_218
منتشر شده در نخستین کنفرانس بین المللی و دومین کنفرانس ملی مدیریت، اخلاق و کسب و کار در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

پوریا قادریان جهرمی - دانشجوی کارشناسی ارشد بازاریابی محصولات کشاورزی دانشگاه شیراز
زینب شکوهی - استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز
فاطمه نصرنیا - استادیار بخش اقتصاد کشاورزی دانشگاه شیراز

خلاصه مقاله:
رونق صنایع تبدیلی بخش کشاورزی به دلیل عملکرد مطلوب این بخش در کشور می تواند در اقتصاد همافزایی مطلوبی ایجادکند و از طرفی این صنایع با بین المللی شدن میتوانند بهره وری خود را افزایش دهند. اولین گام در مسیر بین المللی شدنانتخاب بازار هدف است. از این رو در مطالعه ی حاضر به اولویت بندی معیارهای انتخاب بازار هدف صادرات خیارشور در استانفارس پرداخته شد. بدین منظور 40 معیار تاثیرگذار در انتخاب بازارهدف شناسایی شد. سپس با روش بهترین- بدترین(BWM) و با استفاده از نرم افزار GMS اولویت بندی معیارها انجام شد. نتایج تحقیق نشان میدهد که به ترتیب معیارهایمیزان سرانه مصرف محصول در کشور هدف، هزینه بازاریابی و جذب مشتری در بازارکشور هدف، اندازه ی بازار و نرخ رشد بازاردر کشور هدف، انواع و تعداد محصولات رقیب در بازار کشور هدف، داشتن مزیت رقابتی پایدار در بازار کشور هدف و سهمبازاری رقبا و نرخ رشد آن در بازار هدف مهمترین عوامل در انتخاب بازار هدف هستند.

کلمات کلیدی:
انتخاب بازار هدف، روش بهترین بدترین، بازار بین المللی، صادرات، صنایع تبدیلی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1118058/