تعیین حد متعادل عناصر غذایی درختان لیموشیرین در استان فارس با روش DRIS

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 942

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_206

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

مرکبات مانند سایر گیاهان صرفا تحت شرایط کاملاً مساعد و در حد پتانسیل ژنتیکی و یا درحد نزدیک به آن محصول تولید می کند و یا به عبارت دیگر هر اندازه عوامل موثر در تولید (شرایط محیط، مدیریت زراعی و …) مطلوبتر باشند عملکرد محصول مرکبات نیز به پتانسیل ژنتیکی نزدیکتر می گردد. در این میان همبستگی مدیریت زراعی، تغذیه گیاه، انتخاب واریته و بعضی از خواص شیمیایی خاک قابل کنترل و بعضی از عوامل محیطی مانند نور، حرارت و بارندگی که در بسیاری از موارد می توانند از محدود کننده ترین فاکتورهای تولید محصول باشند غیر قابل کنترل هستند . با در نظر گرفتن موارد فوق اثرات هر نوع تغییری در شرایط رشد گیاه می تواند سایر عوامل را در سیستم دینامیک گیاه و محیط به صورت مکانیسم تقریبا زنجیره ای تحت تاثیر قرار دهد که در نتیجه تاثیر روباط بین آنها باید مورد ارزیابی قرار گیرد (5).به دلیل طبیعت دینامیک ترکیبات شیمیایی گیاه که شدیدا تحت تاثیر سن فیزیولوژیکی گیاه و عوامل ماثر در جذب و انتقال عناصر معدنی در گیاه قرار می گیرد، تشخیص بر اساس تجزیه گیاه می تواند پیچیده و مشکل باشد، بنابراین سامانه تلفیقی تشخیص و توصیه دریس که در ابتدا تشخیص فیزیولوژیک نامیده می شد، به منظور رفع این محدودیت ها توسط بیوفیلز (3) ابداع گردید. اصول اولیه روش دریس تعیین یک سری نرم های تلفیقی بر اساس کالیبراسیون عواملی است که در رشد و تولید محصول هر نبات دخالت دارند، این عوامل می توانند ترکیبات شیمیایی گیاه، ویژگی های خاک و … باشند (2). این آزمایش به منظور تعیین حد متعادل عناصر غذایی در درختان لیموشیرین طراحی و اجرا گردید. در این بررسی حد متعادل (نرم) عناصر غذایی پر مصرف و کم مصرف تعیین شده و با بهره گیری از این نرم ها در تشخیص وضعیت و عوامل محدود کننده تغذیه ای درختان لیموشیرین و متعادل نمودن آنها شرایط مناسب برای دستیابی به عملکرد بیشتر محصول فراهم خواهد گردید.

Authors

محمدسعید تدین

عضو هیئت علمی مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، شیراز، جم

حمید رستگار

کارشناس مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی استان فارس، شیراز، جمهوری

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • امامی، ع. 1375. روش های تجزیه گیاه، نشریه شماره 982، ...
  • سجادی، ا. 1375. حد متعادل عناصر غذایی در چغندر قند ...
  • Beufils, E.R. 1973. Diagnosis and rec ommendation integrated system (DRIS), ...
  • Sumner, M.E. 1985. The diagnosis and rec ommendation integrated system ...
  • Walwaorth, J.L. and M.E. Sumner. 1987. The diagnosis and re ...
  • نمایش کامل مراجع