CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی تاثیر مقاومت در برابر تغییر بر چابکی سازمان و تبیین نقش میانجی پاسخگویی کارکنان و توانمندسازی آنان (مطالعه موردی: دستگاه های اجرایی مهریز)

عنوان مقاله: بررسی تاثیر مقاومت در برابر تغییر بر چابکی سازمان و تبیین نقش میانجی پاسخگویی کارکنان و توانمندسازی آنان (مطالعه موردی: دستگاه های اجرایی مهریز)
شناسه ملی مقاله: ICMEAB06_041
منتشر شده در ششمین کنفرانس بین المللی پژوهش های نوین در مدیریت،اقتصاد،حسابداری و بانکداری در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

سیدمحمد رستگاری - کارشناس ارشد مدیریت دولتی

خلاصه مقاله:
رویکردها و راه حل های گذشته دیگر توانایی خود را برای رویارویی با مشکلات سازمانی و محیط بیرونی و سازش با تغییرات ازدست داده اند؛ یا بهتر است با رویکردهای جدید جایگزین شوند. از این رو یکی از راه های پاسخگویی به عوامل تغییر و تحول؛ چابکیسازمانی است که خود متاثر از عوامل سازمانی و فردی بسیاری است. این مقاله با هدف بررسی تاثیر مقاومت در مقابل تغییر بر چابکیسازمان با توجه به نقش میانجی متغیرهای پاسخگویی و توانمندسازی کارکنان در بین کارکنان دستگاه های اجرایی شهر مهریز انجامگرفت. روش تحقیق توصیفی و همبستگی بود. جامعه آماری را کلیه کارکنان دستگاه های اجرایی شهر مهریز (1100 نفر) تشکیل دادند وتعداد 285 کارمند با روش نمونه گیری طبقه ای به عنوان نمونه مورد بررسی قرار گرفت. ابزار گردآوری داده ها، پرسشنامه چابکی سازمانیشریفی و ژانگ (2000)؛ توانمندسازی نوکلئین و روهوتی (2003)؛ مقاومت در برابر تغییر رابرت (2008) و مقیاس محقق ساختهپاسخگویی کارمندان بود. پردازش های آماری لازم با استفاده از نرم افزار spss نسخه 20 و ایموس انجام گرفت. یافته ها نشان داد که، تاثیرمقاومت در مقابل تغییر بر چابکی سازمانی در بین کارکنان با ضریب مسیر 21 / 0 - در سطح اطمینان 99 درصد معنادار می باشد. با توجهبه آماره آزمون سبل (863 / 2) و سطح معناداری (002 / 0) متغیر پاسخگویی با نقش واسطه ای بر رابطه مقاومت در مقابل تغییر با چابکیسازمان تاثیرگذار است (تاثیر غیرمستقیم 8 / 23). با توجه به آماره آزمون سبل (863 / 2) و سطح معناداری (005 / 0) متغیر توانمندسازیبا نقش واسطه ای بر رابطه مقاومت در مقابل تغییر با چابکی سازمان تاثیرگذار است (تاثیر غیرمستقیم 4 / 21). بنابراین، پیشنهاد می شودکه در راستای تسهیل چابکی و کاهش مقاومت در برابر تغییر، برنامه های توانمندسازی و ارتقای پاسخگویی در سازمان ها در دستورکارقرار گیرد.

کلمات کلیدی:
مقاومت در برابر تغییر، چابکی سازمان، توانمندسازی، پاسخگویی، کارکنان

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1119620/