اثر نیتروژن قابل دسترس بر سینتیک معدنی شدن - ایموبیلیزاسیون نیتروژنی در خاک های تیمار شده با بقایای ذرت

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,422

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_220

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

امروزه کشاورزی پایدار در جهت حفظ مواد آلی خاک از طریق بقایای گیاهی یک استراتژیک حیاتی به شمار می رود، به خصوص حفظ مواد آلی در مناطق خشک از ضروریات است. در این ارتباط، مالپاسی و همکاران (2000) با انجام آزمایشی جهت تعیین تاثیر بقایای ریشه گیاهان چاودار ویولاف بر معدنی شدن خالص نیتروژن، در زمانهای 7، 14، 28، 56، 84 و 122 روز بعد از شروع آزمایش مشاهده کردند که تمام تیمارها در طی 56 رو اول، افزایش در معدنی شدن خالص نیتروژن را نشان میدهند. بعد از 56 روز اول، افزایش در معدنی شدن خالص نیتروژنن را نشان می دهد، بعد از 56 روز اول، معدنی شدن خالص نیتروژن در نمونه شاهد ثابت ماند، درحالیکه درمعدنی شدن نیتروژن در تیمارهای که ریشه دریافت کرده بودند ادامه یافت [2]. رکوس و همکارن (1995) با بررسی اثر غلظت های اولیه نیتروژن معدنی (10، 30، 60، 80، 100 میلی گرم نیتروژن در کیلوگرم خاک) بر تجزیه بقایای گیاه ذرت در شرایط هوازی و تحت شرایط انکوباسیون در دمای 15 درجه سانتیگراد به مدت 125 روز دریافتند که در شروع معدنی شدن نمونه های خاک تیمار شده با 10 و 30 میلی گرم نیتروژن بر کیلوگرم خاک، میزان نیتروژن معدنی به طور کامل ناپدید شد، که سبب کاهش سرعت معدنی شدن کربن در مقایسه با خاکهای تیمار شده با 80، 60 و 100 میلی گرم نیتروژن بر کیلوگرم خاک درشروع آزمایش شد[4]. رکوس و همکاران (1995) دریافتد زمانی که نیاز تجزیه کنندگان خاک، توسط میزان نیتروژن بقایا و نیتروژن خاک برآورده نشده باشد، حضور نیتروژن در دسترس، سینتیک تجزیه بقایای گیاهی، بخصوص بقایای با نسبت C/N بالا مانند غلات را کنترل می کند [4]. ترینسوتروت و همکاران (2000) با بررسی تاثیر خصوصیات بیو شیمیایی 47 نوع از بقایای گیاهی در طی انکوباسیون تحت شرایط عدم محدودیت نیتروژن خاک، در دمای 15 درجه سانتیگراد دریافتند که دینامیک نیتروژن معدنی عمدتا با غلظت نیتروژن آلی بقایا و نسبت C/N آنها در ارتباط است [5]. کیومارا و کابررا (1995) با بررسی معدنی شدن کربن نیتروژن ساقه و برگ مجزا و مخلوط ساقه وبرگ گندم، چاودار، یولاف و شبدر قرمز در یک خاک شنی لومی، بعد از انکوباسیون در 25 درجه سانتیگراد و به مدت 160 روز نشان دادند که دینامیک معدنی شدن کربن و نیتروژن در مخلوط ساقه و برگ از الگوی معدنی شدن برگ و ساقه مجزا، متفاوت است. این نتایج نشان داد که یک بر هم کنش قوی بین ساقه و برگ در مراحل اولیه تجزیه وجود دارد. هدف از این مطالعه بررسی اثر دسترسی به نیتروژن معدنی در یک خاک آهکی بر سینتیک معدنی شدن – ایموبیلیزاسیون خالص نیتروژن در خاک های تیمار شده با بقایای اندام هوایی و ریشه ذرت تحت شرایط آزمایشگاهی می باشد.

Authors

نازیلا خرسندی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

فرشید نوربخش

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

حسین شریعتمداری

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Keeney, D.R. and D. W. Nelson. 1982. Nitrogen- Inorganic forms, ...
  • Malpassi, R. N., Kaspar, T .C. Pakin, T. B., Cambardella, ...
  • Quemada, M. and M.L. Cabrera. 1995.Carbon and nitrogen mineralized from ...
  • Recous, S.D. Robin., D. Darwis. and B. Mary. 1995. Soil ...
  • -Trinsoutrot, S., B .Recous, M . Benz, D. Lineres, and ...
  • نمایش کامل مراجع