CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و رتبه بندی معیارهای انتخاب تأمین کنندگان در زنجیره تأمین لارج با استفاده از تکنیک مکبث(مطالعه موردی: شرکت سوربن صنایع خوراک دام و طیور)

عنوان مقاله: شناسایی و رتبه بندی معیارهای انتخاب تأمین کنندگان در زنجیره تأمین لارج با استفاده از تکنیک مکبث(مطالعه موردی: شرکت سوربن صنایع خوراک دام و طیور)
شناسه ملی مقاله: IBAEONF02_350
منتشر شده در دومین کنفرانس بین المللی نوآوری در مدیریت کسب و کار و اقتصاد در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

عبدالحمید صفایی قادیکلایی - استاد گروه مدیریت صنعتی، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
سیده خدیجه حسینی - دانشجوی دوره ی کارشناسی ارشد مدیریت صنعتی، دانشکده ی علوم اقتصادی و اداری، دانشگاه مازندران، بابلسر، ایران
محسن مظاهری اسد - کارشناس ارشد مهندسی صنایع، موسسه آموزش عالی مهرالبرز، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
پژوهش حاضر به دنبال شناسایی معیارهاي مؤثر در انتخاب تأمین کنندگان و تعیین درجه اهمیت آنها با یکپارچه سازي پارادایم هاي مختلف زنجیره تأمین یعنی زنجیره تأمین با رویکرد لارج است که رویکردهاي ناب، چابک، تاب آوري و سبز را در فضاي مدیریت زنجیره تأمین کنار هم می نشاند تا از مزایاي یکایک آنها بهره مند شده و همزمان واگرایی هاي آنها را بپوشاند. بدین منظور، ابتدا بامطالعه ادبیات پژوهش 134 معیار اولیه شناسایی و بر اساس یک پرسشنامه نظرات خبرگان، 14 معیار به عنوان مهمترین عوامل مؤثر در انتخاب تأمین کنندگان شرکت سوربن صنایع خوراک دام و طیور مازندران انتخاب گردیده است. در گام بعدي، با توجه به یک لایه بودن معیارها براي تعیین میزان اهمیت و رتبه بندي شاخصها از تکنیک مکبث استفاده شده است. یافته هاي پژوهش ، نشان میدهد که معیارهاي «روابط بلندمدت با مشتري»، «کاهش زمان انتظار»، «روابط بلندمدت با تأمین کننده» و «استانداردسازي عملیات» که جز پارادایم «ناب» هستند، بیشترین مقدار ارزش را به دست آوردند. معیارهاي مهم بعدي به ترتیب میزان جذابیت عبارتاند از: معیار «تأمین/منبع یابی منعطف » از پاردایم تاب آوري، «انعطاف ، سرعت ، کیفیت تأمین کننده» و «سفارشی سازي محصولات» از پارادایم چابک و معیار «کاهش ضایعات» از پارادایم سبز. درمجموع معیارهاي پارادایم «ناب» داراي بیشترین جذابیت و سپس معیارهاي پارادایم «تاب آوري»، «چابک » و «سبز» در رتبه هاي بعدي قرار دارند. در انتها نیز بر اساس اولویت معیارها، تأمین کنندگان شرکت سوربن صنایع خوراک دام و طیور مازندران با توجه به پارادایمهاي لارج رتبه بندي شده اند.

کلمات کلیدی:
انتخاب تأمین کنندگان، زنجیره تأمین لارج، تکنیک مکبث، تصمیم گیری چندمعیاره، صنایع خوراک دام و طیور

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1121188/