بررسی گیاه پالایی برخی از خاک های آلوده به کریزین در تالاب شادگان، خوزستان

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,288

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_229

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

مساحتی حدود دو میلیون متر مربع ازکل مساحت کشور را به خود اختصاص داده اند. هم اکنون در کشور بیش از یک هزار تالاب وجود دارد که 84 مورد از مجموع این تالایها اهمیت بین المللی داشته و تا کنون 33 تالاب با 22 عنوان از جمله تالاب شادگان در عهدنامه رامسر ثبت شده است [7]. تالاب شادگان به عنوان یکی از مهمترین تالاب های بین المللی چند سالی است که علاوه بر خشکسالی، در آستانه یک بحران بزرگ که بسا منجر به نابودی آن می شود، قرار گرفته است. ورود فاضلابها، کاهش سطح آب، افزایش میزان فلزات سنگین و تجمع مقادیر زیادی از زباله های غیر قابل تجزیه باعث ایجاد مشکلاتی در روند طبیعی اکوسیستم تالاب شده است. اما عمده ترین عامل تهدید کننده این تالاب، حضور فزآینده آلودگی های نفتی می باشد که این اکوسیتم را در معرض یک تهدید جدی قرار داده است. نکته قابل توجه اینکه خطرناکترین آلاینده های محیط زیست، ترکیبات هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه ای (Polycyclic Aromatic Hydrocarbons) می باشند که به علت شدت سمیت و سرطانزائی در لیست اولویت پاکسازی سازمان محیط زیست جهانی نیز قرار دارند. برخی از هیدروکربنهای آروماتیک چند حلقه ای بسیار پایدار بوده و با گذشت زمان و وارد شدن درچرخه غذایی انسان و سایر حیوانات، عامل بروز سرطان خواهند بود [4]. یکی از این مواد، کریزن می باشد کریزن هیدروکربنی دارای 4 حلقه بنزن است که پایداری بالایی در محیط زیست دارد و به راحتی در محیط خاک تجزیه نمی گردد. بنابراین استفاده از روش های بیولوژیک برای کاهش و یا حذف این ترکیب در اکوسیستم هایی نظیر تالاب شادگان از اهمیت بالایی برخوردار است. یکی از این روشها گیاه پالایی (Phytoremediation) است که به عنوان یک تکنولوژی سازگار با محیط زیست در سالهای اخیر به آن توجه زیادی شده است. گیاه پالایی یک تکنولوژی سبز است که با استفاده از توانایی گیاهان، آلودگی های آلی و معدنی آب، خاک و رسوبات را کاهش داده و یا حذف می نماید [5]. یکی از جنبه های گیاه پالایی، استفاده از توانایی ریشه گیاه در تجزیه آلاینده های آلی در محیط خاک می باشد که در تجزیه هیدروکربنهای نفتی مطرح است [2]. این تحقیق نیز در این راستا و با هدف حذف آلودگی کریزن در خاکهای دو نقطه از تالاب با استفاده از گیاهان بومی و غیر بومی منطقه در قالب یک آزمایش گلخانه ای طراحی و اجرا شد.

Authors

محسن سلیمانی

دانشجوی دکتری گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

محمدعلی حاج عباسی

دانشیار گروه خاکشناسی دانشگاه صنعتی اصفهان

امیرحسین چرخابی

استادیار پژوهشکده حفاظت خاک و آبخیزداری کشور

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Christophpher S. Hein, Paul J. Marsden, Arthure and S. Shurleff. ...
  • 540(Soxhlet) and 3 5 5 0(Sonication) for evaluation of appendix ...
  • Fiorenza, S., L. Oubre Carroll and C. Herb ward (Ed.). ...
  • In ternational Soil Reference and In formation Center (ISRIC). 1986. ...
  • B iotechnology: principles and applications, McGraw-Hill, pp. 695-725. ...
  • Schnoor, J. L. 1997. phy toremediation _ The University of ...
  • U.S.EPA. 1984. I n teralaboratory Comparision 6- Sims, R. C. ...
  • نمایش کامل مراجع