CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر در حفظ و نگهداری استعدادهای برتر در سازمان های دولتی (مورد مطالعه: سازمانهای دولتی استان همدان)

عنوان مقاله: شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر در حفظ و نگهداری استعدادهای برتر در سازمان های دولتی (مورد مطالعه: سازمانهای دولتی استان همدان)
شناسه ملی مقاله: AMSCONF06_233
منتشر شده در ششمین کنفرانس ملی پژوهش های کاربردی در مدیریت، حسابداری و اقتصاد سالم در بانک، بورس و بیمه در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

هدیه حسنی - کارشناس ارشد مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز؛ دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامی
احمد ودادی - دکترای مدیریت دولتی، دانشگاه آزاد اسلامی واحد تهران مرکز، دانشیار دانشکده مدیریت دانشگاه آزاد اسلامیواحد تهران مرکز

خلاصه مقاله:
حفظ و نگهداری استعدادهای برتر در سازمان های کشور دارای مزایای فراوانی است که موجبات رشد و تعالی کشور دربلندمدت را در پی خواهد داشت. هدف: هدف از پژوهش حاضر شناسایی و رتبه بندی عوامل مؤثر در حفظ و نگهداریاستعدادهای برتر در سازمانهای دولتی استان همدان بود. روش: این پژوهش از لحاظ هدف کاربردی و از نظر روشتوصیفی- پیمایشی است. پژوهش دارای دو جامعه آماری، خبرگان به تعداد ده نفر برای تأیید عوامل استخراجی واستعدادهای برتر برای دسته بندی عوامل بود. جامعه آماری 200 نفر که با توجه به جدول مورگان تعداد 137 نفر به عنواننمونه آماری انتخاب شدند. برای شناسایی عوامل از بررسی ادبیات استفاده و تعداد 60 کد (عامل) مؤثر بر حفظ و نگهداریاستعدادهای برتر در سازمانها شناسایی شد. به منظور تأیید این عوامل نیز از نظرات خبرگان استفاده شد. یافته: از 60عامل تنها یک عامل وضعیت بازار حذف شد. پس از آن با گردآوری اطلاعات توسط پرسشنامه از استعدادهای برتر و بااستفاده از آزمون تحلیل عاملی اکتشافی این 59 عامل در 13 مؤلفه جای گرفتند و در نهایت این 13 مؤلفه با نظر محقق واستاد راهنما در سه دسته عوامل انسانی با و سازمانی و شغلی به ترتیب با آلفای کرونباخ 0.913، 0.912 و 0.843 جای گرفتند. با استفاده از تحلیل عاملی تأییدی، این دسته بندی مورد تأیید قرار گرفت. یافته: در عامل انسانی، عامل مدیریتاستراتژیک بالاترین اهمیت سپس عوامل فردی و در نهایت سبک و توان رهبری جای گرفتند. در عوامل سازمانی ترتیباهمیت به صورت عوامل مربوط به کیفیت، سیستم آموزشی کارآمد، رفتار حامی گرایانه، برند سازمانی، عدالت سازمانی و جوپویا بود. در عوامل شغلی تناسب شغلی بالاترین اهمیت و پس از آن اعتبار و اهمیت شغل، آینده شغل و شغل مورد انتظارقرار داشتند.

کلمات کلیدی:
استعدادهای برتر، حفظ و نگهداری کارکنان، مدیریت استراتژیک استعداد برتر، دلفی فاز

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1122069/