تعیین نقش میانجی احساس انسجام در رابطه با استفاده از توانمندی های برتر منشی و سرمایه روانشناختی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 349

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ARSEP07_001

تاریخ نمایه سازی: 1 آذر 1399

Abstract:

زمینه و هدف: بانک ها به عنوان شریان حیاتی هر کشور محسوب می شود، از طرفی ویژگی های شخصیتی و روانشناختی کارمندان از عوامل تعیین کننده در عملکرد هر سازمانی شناخته شده است. در حالیکه استفاده از جنبه های مثبت روان شناختی در فعالیت و زمینه های شغلی تحت عنوان سرمایه روان شناختی مطرح شده است. با توجه به اهمیت شناخت عوامل مؤثر در پیشرفت فعالیت های شغلی، پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش پیش بین استفاده از توانمندی های برتر منشی بر روی سرمایه روانشناختی با نقش میانجی احساس انسجام، بر روی جمعیت منتخب کارمندان بانک های شهرستان گرمسار انجام شد. روش پژوهش: روش پژوهش از نوع همبستگی بود. جامعه آماری پژوهش شامل کلیه ی کارمندان بانک های شهرستان گرمسار در تیرماه 1398 بود، که جمعا، 208 نفر بودند که به علت کوچک بودن حجم نمونه حجم جامعه ی پژوهش کلیه کارمندان به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها از سه پرسشنامه سرمایه روانشناختی لوتانز 2007، فضائل و توانمندی های منشی، احساس انسجام انتونوسکی 1987، استفاده شده است. برای تجزیه و تحلیل داده ها از روش همبستگی پیرسون و مدل یابی معادلات ساختاری (SEM بر اساس نرم افزار ایموس، استفاده شده است. یافته ها: نتایج حاصل از تجزیه و تحلیل داده ها به طور خلاصه آورده شده است که بدین صورت می باشد. اولاً بین استفاده از توانمندی های برتر منشی با سرمایه روانشناختی رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد، دو مابین استفاده از توانمندی های برتر منشی و احساس انسجام رابطه ی مثبت و معنی داری وجود دارد، سوماً بین احساس انسجام و سرمایه روانشناختی رابطه مثبت و معنی داری وجود دارد، و نهایتاً نتیجه ی حاصل از تحلیل داده های فرضیه اصلی پژوهش نشان داد که، احساس انسجام می تواند به طور ضعیفی نقش میانجی را در رابطه با استفاده از توانمندی های برتر منشی و سرمایه روانشناختی ایفا کند. نتیجه گیری: مدیریت مؤثر سرمایه روانشناختی از پتانسیل کمک به سازمان در رسیدن به سطح مزیت رقابتی برخوردار است. توسعه و آموزش سرمایه روانشناختی کارکنان، باید به یک نیاز حیاتی برای سازمان های معاصر تبدیل شده و به شکل مستقیم و غیرمستقیم در برنامه های مختلف فرآیندهای آموزش، بهسازی و توسعه منابع انسانی مورد توجه قرار گیرد.

Keywords:

استفاده از توانمندی های برتر منشی , سرمایه روانشناختی , احساس انسجام

Authors

سیما رشمه کرم

دانش آموخته کارشناسی ارشد رشته مشاوره و راهنمایی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات، دانشکده ادبیات، علوم انسانی و اجتماعی، گروه علوم تربیتی و مشاوره

محمد قمری

دانشگاه ازاد اسلامی، واحد ابهر، گروه مشاره، دانشیار