بهینه‌سازی پساب تصفیه‌خانه فاضلاب لجن فعال شهرک صنعتی شکوهیه قم قبل از ورود به سیستم RO با استفاده از منعقدکننده‌های کلرورفریک، آلوم و PAC

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله ژورنالی
زبان: Persian
View: 341

This Paper With 10 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

JR_WWJ-31-1_007

تاریخ نمایه سازی: 3 آذر 1399

Abstract:

پساب خروجی از تصفیه‌خانه لجن فعال شهرک صنعتی شکوهیه قم به آب‌های سطحی جریان دارد و استفاده مجدد از آب در فرایند صنعتی امری ضروری است. این پژوهش با هدف بررسی کارایی سولفات آلومینیوم، کلرورفریک و پلی‌آلومینیوم کلراید در حذف کدورت و بقیه پارامترها در پساب صنعتی، قبل از ورود به سیستمRO  در تصفیه‌خانه صنعتی شکوهیه قم انجام شد. آزمایش‌ها بر اساس غلظت‌های متغیر منعقدکننده‌ها (200، 400، 700، 800، 1000، 1200 میلی‌گرم در لیتر) و pH (2، 4، 6، 7، 8 و 10) انجام شد. مراحل اختلاط سریع، اختلاط آرام و سکون انجام شد و عواملی از قبیل کدورت، pH، COD، BOD5، EC، SVI و TSS مورد بررسی قرار گرفت. کارایی منعقدکننده‌ها در حذف کدورت، متفاوت بود. بالاترین میزان حذف کدورت با پلی‌آلومینیوم کلراید (95 درصد) و کمترین مقدار حذف کدورت با کلرورفریک (50 درصد) مشاهده شد. بیشترین و کمترین میزان کاهش به ترتیب در pH برابر 2 با 72 درصد و در pH برابر 8 با 10 درصد مشاهده شد. کمترین راندمان حذف BOD5 در پلی آلومینیوم کلراید برابر 88 درصد در pH برابر 4 و بالاترین میزان حذف BOD5 در منعقدکننده کلرورفریک برابر 96 درصد و در pH برابر 4 رخ داد. بالاترین میزان کاهش COD در پلی‌آلومینیوم کلراید در pH برابر 9، 89 درصد و کمترین مقدار کاهش COD در غلظت 800 میلی‌گرم در لیتر آلوم برابر 34 درصد بود. بیشترین کاهش هدایت الکتریکی در پلی‌آلومینیوم کلراید با 87 درصد و کمترین مقدار کاهش هدایت الکتریکی در غلظت 500 میلی‌گرم در لیتر آلوم با 12 درصد رخ داد. بیشترین مقدار حذف کل جامدات معلق در منعقدکننده کلرورفریک 88 درصد و کمترین مقدار حذف 18 درصد بود. بیشترین حجم لجن ته‌نشین شده در pH برابر 9 معادل 240 میلی‌گرم در لیتر در پلی‌آلومینیوم کلراید و کمترین مقدار لجن ته‌نشین شده در pH برابر 2 معادل 5 میلی‌گرم در لیتر بود. استفاده از مواد منعقدکننده می‌تواند موجب افزایش راندمان تصفیه و حذف کدورت و بازگشت آب به چرخه شود. منعقدکننده PAC و آلوم کارایی بالایی در حذف کدورت و بقیه پارامترهای پساب تصفیه‌خانه دارند و می‌توانند برای تصفیه پساب جهت تغذیه در سیستم RO مورد استفاده قرار گیرند.

Authors

حمزه قاسم آهنگری

کارشناس ارشد مهندسی آلودگی های محیط زیست، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه آزاد واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

حسین پورمقدس

استاد، دانشگاه آزاد اسلامی، گروه کشاورزی- محیط زیست، دانشکده کشاورزی، واحد اصفهان (خوراسگان)، اصفهان، ایران

محمد فهیمی نیا

دکترای بهداشت محیط، مرکز تحقیقات آلاینده های محیطی، دانشگاه علوم پزشکی قم، قم، ایران

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • Ahmad, A. L., Wong, S. S., Teng, T. T. & ...
  • APHA & AWWA. 1989. Standard methods for the examination of ...
  • Fahiminia, M. & Aghababaei, H. 2009. Environmental engineering in small ...
  • Khawaji, A. D., Kutubkhanah, I. K. & Wie, J.-M. 2008. ...
  • Kurd Mostafa Pour, F., Bazr Afshan, A. & Kamali, H. ...
  • Laitinen, N., Kulovaara, M., Levänen, E., Luonsi, A., Teilleria, N. ...
  • Pari Zanganeh, A., Abedini, Y. & Ghadimi, Y. 2003. Effective ...
  • Shi, B., Li, G., Wang, D., Feng, C. & Tang, ...
  • نمایش کامل مراجع