اثر کمپوست مواد آلی و کودهای شیمیایی بر عملکرد و جذب عناصر کم مصرف در مرکبات

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 2,810

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_252

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

کلیه راههایی که سبب حفظ و افزایش هوموس خاک میگردد، از اولویت خاصی برخوردارمی باشند. در مرکبات دزفول مقدار 0/6 تا 1 کیلوگرم ازت خالص در بهار و 0/5 کیلوگرم ازت در مرداد ماه برای هر درخت 10 سال به بالا توصیف شده است (1). بهترین پ-هاش خاک جهت مرکبات 7- 5/5 می باشد. در آریزونا 800 تا 900 گرم ازت در سال را برای هر درخت مسن پیشنهاد کرده اند. در اسپانیا برای ارقام زودرس پرتقال (ناول، کلمانتین و…) 400 کیلوگرم در هکتار ازت و 350 کیلوگرم در هکتار K2O توصیه گردیده است . گزارش شده که در درختان مرکبات از سن سه سالگی به بعد روش مناسب کاربرد کود دامی بصورت گودال هایی بعمق 30 تا 40 سانتیمتر به فاصله یک متر از یکدیگر در انتهای سایه انداز درخت هر دو سال یک مرتبه می باشد (1و3).کاربرد کودهای شیمیایی همراه با هومات بیشترین اثر را در افزایش غلظت عناصر غذایی و درصد کلروفیل برگ مرکبات داشت. مواد هوموس با بهبود ساختمان، ظرفیت نگهداری آب خاک، فعالیت های بیولوژیکی ، تشکیل کمپلکس با عناصر غذایی و منبعی از ازت، فسفر، پتاسیم، گوگرد … همچنین کاهش تثبیت فسفر سبب افزایش حاصلخیزی خاک می گردند. گزارش دشه که کاربرد پتاسیم سبب کاهش صدمات قسمت بیرونی پوست (Rind pitting)، کاهش چروکیدگی میوه و نیز جلوگیری از نکروز شدن میوه پرتقال شموتی گردید (4). میزان نیاز مرکبات به فسفر بسیار کمتر از ازت و پتاسیم می باشد. اصولا مرکبات از درختانی است که در جذب فسفر بسیار قوی بوده که بعلت همزیستی قارچ میکوریزا (Mycorrihizae) با ریشه آنها می باشد. قارچ های میکوریزا باعث افزایش مقدار قابل جذب روی، مس و بخصوص فسفر می گردند (3). اهداف تحقیق تعیین پتانسیل و اثرات کمپوست با گاس نیشکر و کمپوست کود حیوانی بعنوان مواد آلی همراه با کاربردهای کودهای شیمیایی بر جذب عناصر ریزمغذی و کیفیت و عملکرد میوه درختان مرکبات بود.

Authors

اکبر گندمکار

عضو هیات علمی تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد، دزفول

سعید سلیم پور

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی و منابع طبیعی صفی آباد، دزفول

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • گندمکار، ا. و م. ج. ملکوتی.1377. طرح شناخت ناهنجاریهای تغذیه‌ای ...
  • Al-Rasbi, S.A., P. Cockson, I.A. Khan and S.A. Rawahy. 2000. ...
  • Preusch, P.L. and T.J. Tworkoski. 2000. Weed suppression and N ...
  • Tamim, M., E.E. Goldschmidt, R. Goren and A. Shachnai. 2000. ...
  • نمایش کامل مراجع