CIVILICA We Respect the Science
(ناشر تخصصی کنفرانسهای کشور / شماره مجوز انتشارات از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی: ۸۹۷۱)

بررسی نقش میانجی ایمنی روانشناختی و احساس تعلق کارکنان در روابط میان اعتماد کارکنان به ایمنی سازمان و رفتارهای مشارکتی-ایمنی کارکنان (مورد مطالعه: شهرک پتروشیمی چابهار)

عنوان مقاله: بررسی نقش میانجی ایمنی روانشناختی و احساس تعلق کارکنان در روابط میان اعتماد کارکنان به ایمنی سازمان و رفتارهای مشارکتی-ایمنی کارکنان (مورد مطالعه: شهرک پتروشیمی چابهار)
شناسه ملی مقاله: CONFME05_090
منتشر شده در پنجمین کنفرانس بین المللی مدیریت، حسابداری و توسعه اقتصادی در سال 1399
مشخصات نویسندگان مقاله:

رضا رادمهر - کارشناسی ارشد مدیریت محیط زیست، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد چابهار، ایران
علی داداشپور آهنگر - کارشناسی ارشد بهداشت حرفه ای، موسسه تربیت مدرس، تهران، ایران
عظیم کوهستانی - کارشناسی ارشد مدیریت پروژه، دانشگاه APIC، ملبورن، استرالیا
محمود ذوقی - دکتری تخصصی برنامه ریزی محیط زیست، دانشگاه تهران، تهران، ایران

خلاصه مقاله:
مطالعه حاضر با هدف بررسی نقش میانجی ایمنی روانشناختی و احساس تعلق کارکنان در روابط میان اعتماد کارکنان به ایمنی سازمان و رفتارهای مشارکتی-ایمنی کارکنان در شهرک پتروشیمی چابهار انجام شد. این مطالعه از نظر هدف کاربردی و از نظر روش تحقیق در دسته مطالعات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این مطالعه کارکنان شهرک پتروشیمی چابهار به تعداد 270 مورد بود که با بهره گیری از فرمول کوکران تعداد 159 نفر از کارکنان به عنوان نمونه به روش نمونه گیری تصادفی ساده شرکت نمودند. به منظور گردآروی داده ها از پرسشنامه های استاندارد (با روایی و پایایی تایید شده) بهره گرفته شد. تجزیه و تحلیل داده ها از طریق نرم افزار SMART.PLS صورت گرفت. یافته ها نشان داد که اعتماد کارکنان به ایمنی سازمان از طریق دو متغیر میانجی یعنی ایمنی روانشناختی و احساس تعلق کارکنان، تاثیر بیشتری را بر روی رفتارهای مشارکتی کارکنان دارد. به نوبه خود ایمنی روانشناختی و احساس تعلق نیز تاثیر مثبت معناداری بر روی رفتارهای مشارکتی دارند. در نهایت آن که متغیرهای این پژوهش می توانند به میزان 64/5 و 75/7 درصد از تغییرات رفتارهای مشارکتی را به ترتیب برای رفتار ایمنی فعالانه و رفتار ایمنی جامعه یار تبیین نمایند (R2=0.645-0.75.7).

کلمات کلیدی:
ایمنی روانشناختی، احساس تعلق، اعتماد کارکنان به ایمنی، رفتارهای مشارکتی-ایمنی

صفحه اختصاصی مقاله و دریافت فایل کامل: https://civilica.com/doc/1124794/