تعیین سطح بحرانی پتاسیم با استفاده از روش گرافیکی کیت - نلسون و معادله میچرلیخ - بری برای ذرت در خاکهای استان گیلان

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,955

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_263

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

روش های زیادی برای ارزیابی حاصلخیزی خاک وجود داردکه متداول ترین آنها آزمون خاک است. آزمون خاک پایه و اساس توصیه های کودی می باشد. ازآنجا که پتاسیم فراوان ترین کاتیون در گیاه می باشد و در فعال سازی بیش از 60 آنزیم دخالت دارد (1)، بایستی به کمک آزمون خاک و تعیین سطح بحرانی آن در خاک، توصیه کودی مناسب قبل از کشت صورت گیرد. غلظت هر عنصر غذایی در گیاه تابع مقدار قابل جذب آن عنصر در خاک است، به علاوه اگر غلظت قابل جذب هر عنصر در خاک از حد معینی کمترشود، عملکرد محصولات زراعی محدود میگردد. بدین ترتیب سطحی از هر عنصر غذایی در خاک را که کمتر از آن باعث کاهش عملکرد شود را سطح بحرانی گویند (2). از نظر نیاز کودی سطح بحرانی یک عنصر غذایی در یک گیاه به سطحی اطلاق میشود که در بالاتر از آن افزون کود شیمیایی موجب افزایش عملکرد نمیگردد (6). توصیه کودی بیشتر از حد مورد نیازگیاه موجب هدر رفت سرمایه، بازیافت کم کود و به هم خوردن تعادل بین عناصر غذایی در خاک می گردد. توصیه کودی کمتر از حد مورد نیاز گیاه نیز موجب کاهش عملکرد و افت کیفیت می گرد. برای تعیین سطح بحرانی از روشهای مختلفی مانند روش ظاهری، گرافیکی کیت – نلسون (3)، میچرلیخ – بری (5)، و تجزیه واریانس کیت – نلسون (4) استفاده می شود که روش گرافیکی کیت – نلسون و معادله میچرلیخ – بری کاربرد بیشتری دارند.

Authors

سیدحسن تفرجی

دانشجوی کارشناسی ارشد گروه خاکشناسی دانشگاه گیلان

محمدرضا حق پرست تنها

استادیار گروه خاکشناسی دانشگاه گیلان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • غیبی، م. 1375. تعیین حد بحرانی فسفر و پتاسیم در ...
  • ملکوتی، م. ژ م. همائی.1373. حاصلخیزی خاکهای مناطق خشک، مشکلات ...
  • Cate, R.B. and L. A. Nelson. 1965. A rapid method ...
  • Cate, R.B. and L. A. Nelson. 1971. A simple statistical ...
  • Melsted, S. W. and T. R. Peck. 1977. The Mitscherlich ...
  • نمایش کامل مراجع