طراحی مرکز حمایت از کودکان کار در بوشهر با رویکرد بازیابی جایگاه اجتماعی

Publish Year: 1399
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 816

This Paper With 19 Page And PDF Format Ready To Download

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

ICESCONF08_358

تاریخ نمایه سازی: 7 آذر 1399

Abstract:

مرکز حمایت از کودکان کار و خیابانی پناهگاهی است برای کودکانی که بهترین لحظات زندگی خود را رها کرده اند و تصمیم به بزرگ بودن، کار کردن و تحقیر شدن پشت پنجره‌های دودی سرنوشت گرفته اند. قشری فراموش شده که به بهای پول، کودکی خود را می فروشند.
«مرکز حمایت از کودکان کار» فضایی برای کودکانی است که به خاطر کمک به خانواده آینده خود را رها کرده اند. ایده از طراحی، فضایی است که علاوه بر آموزش، مکانی باشد برای کسب درآمد، جایی که اطمینان داشته باشند با حضور در آنجا، هم آینده ای سبز در پیش دارند و هم حال خود را ساخته اند. مکانی که دارای آموزش‌های حرفه‌ای در توان آنها با زمینه فروش و تشویق برای یادگیری و کسب درآمد دارد. همچنین برای بهبود شرایط زندگی کودکان به عنوان آسیب پذیرترین قشر جامعه، در واقع ایجاد بستری مناسب برای پرورش کودکان در محیط عارفی و روانی مناسب، دادن فرصت بروز استعداد به کودکان، شخصیت دادن به کودک برای حضور در اجتماع و بازیابی جایگاه اجتماعی، دادن اعتماد به نفس و عزت نفس با در اختیار گذاشتن شرایط تحصیلی مناسب پیشگیری ازبیمارهای روحی و روانی و صدمات بعدی به جامعه از طریق سامان دادن و رشد و پرورش صحیح این کودکان.
روش تحقیق از نوع توصیفی تحلیلی و پیمایشی بوده و جهت گردآوری بیشتر اطلاعات، پرسشنامه‌ای توسط نگارنده تنظیم گردیده است. نوع تحقیق کاربردی می‌باشد. روش نمونه‌گیری از فرمول کوکران؛ بین کودکان کار می‌باشد و جامعه پژوهش شامل کودکان بین ۷ تا ۱۸ سال در سطح شهر استان بوشهر است و هر دو جنسیت مورد مطالعه قرار گرفتند؛ که نتایج تحقیق نشان داد، آموختن دانش ومهارت‌های زندگی و عملی در محیطی سالم، بدون تنش، همراه با حس آزادی، امنیت، هویت و سرزندگی ودقت در استفاده از مولفه رنگ، نور، اشکال، حس زیباشناسانه و اجتماع پذیری در سلامت روحی کودک و کاهش حس اضطراب تاثیرگذار است. پیش بینی طراحی مرکز حمایت از کودکان کار در بوشهر و ادغام آن باسایر عناصر آموزشی، اداری، فرهنگی، بهداشتی و کارآفرینی ویژگی منحصربه فرد پروژه حاضر است.

Authors

سیده معصومه صدری زاده

کارشناسی ارشد مهندسی معماری، دانشکده فنی مهندسی، لیان بوشهر

سوگل شمتوب

استادیار، دکترای معماری، عضو هیئت علمی گروه معماری، دانشکده فنی مهندسی، لیان بوشهر