Year: 1399
Publish place: Islamic law Research Journal، Vol: 21، Issue: 52
COI: JR_ILRJ-21-52_008
Language: PersianView: 289
This Paper With 22 Page And PDF Format Ready To Download
با استفاده از پرداخت اینترنتی بسیار سریع و ساده می توانید اصل این Paper را که دارای 22 صفحه است به صورت فایل PDF در اختیار داشته باشید.
آدرس ایمیل خود را در کادر زیر وارد نمایید:
Authors
Abstract:
سیر تحول قوانین ماهوی و شکلی در جوامع مختلف بازتاب اندیشههای کیفری است. مطالعات تاریخی پژوهندگان حقوق نشان میدهد که ساختار سیاسی، فرهنگی، مذهبی و جغرافیایی جوامع از ابتدای ظهور تاکنون عامل اصلی شکلگیری و تغییرات قوانین و سبک رسیدگی به انواع جرم و اجرای عدالت بوده است. تحول نظامهای دادرسی مبین سیر اندیشه بشری در مورد یکی از مهمترین موضوعات مبتلا به جوامع انسانی است. حضور و نقش مقامات تعقیب در ادوار مختلف تاریخی مورد توجه نظامهای مختلف دادرسی بوده است و بر اساس آن قوانین آیین دادرسی کشورها به کرات دچار تغییر و تحول شده است. در این تغییرات توجه به منافع شخص، مسائل اجتماعی و گاهی تأمین منافع هر دو مدنظر قرار گرفته است. جایگاه مقام تعقیب از قدیمالایام، یکی از ارکان اساسی دادرسی کیفری تلقی میشده است. بدین لحاظ سیر تحول نقش مقام تعقیب را در ادوار مختلف تاریخی باید از خلال دادرسیهای کیفری مطالعه و استخراج کرد. آنچه پژوهش حاضر در پی یافتن آن است پاسخ به این پرسش است که با توجه به زمینههای تاریخی نظام دادرسی کیفری اتهامی از ابتدا تاکنون، نقش و جایگاه مقامات تعقیب در طی فرآیند دادرسی دچار چه تحولات و تغییراتی گردیده است؟ از سوی دیگر در کشورهای شاخص که در حال حاضر سیستم دادرسی آنها، سیستم اتهامیاست؛ نقش مقامات تعقیب چه تفاوتهایی با هم دارند؟ و علت آن تفاوتها چیست؟ به منظور پاسخ به پرسشهای مطرح شده در ابتدا لازم بود تا به طور خاص و دقیق تاریخچه نظام دادرسی اتهامی از ابتدا یعنی از دوران دولتهای سومر و بابل تا کنون مورد بررسی قرار بگیرد. در همین راستا مبانی و ویژگیهای این سیستم به طور تخصصی مطالعه گردید. در طول دورانهای مختلف و بر اساس تحولات سیاسی و اجتماعی گوناگون، دیدگاه حقوقی دولتمردان و لاجرم سیستمهای کیفری و جایگاه دستاندرکاران آن دچار تغییرات و تفاوتهای بسیاری گردید. مطالعه نقش مقام تعقیب که در دورههای مختلف و کشورهای گوناگون به دست شخص خاصی سپرده میشد و به همین علت از اصطلاح مقامات تعقیب بهره بردهایم، مستلزم بررسی جایگاه سایر ضابطان و نظامهای کیفری است. همچنین به سبب پرهیز از اطاله بیان، نقش مقامات تعقیب در مرحله تعقیب فرآیند دادرسی کیفری به طور خاص در سیر تحول دو کشور انگلستان و آمریکا مورد بررسی واقع شده است.
Keywords:
Paper COI Code
This Paper COI Code is JR_ILRJ-21-52_008. Also You can use the following address to link to this article. This link is permanent and is used as an article registration confirmation in the Civilica reference:https://civilica.com/doc/1126043/
How to Cite to This Paper:
If you want to refer to this Paper in your research work, you can simply use the following phrase in the resources section:علیپور، طیب و موذن زادگان، حسنعلی و کوشکی، غلامحسن،1399،تأثیرپذیری نظام دادرسی کیفری اتهامی از مقامات تعقیب،https://civilica.com/doc/1126043
Research Info Management
اطلاعات استنادی این Paper را به نرم افزارهای مدیریت اطلاعات علمی و استنادی ارسال نمایید و در تحقیقات خود از آن استفاده نمایید.
Scientometrics
The specifications of the publisher center of this Paper are as follows:
In the scientometrics section of CIVILICA, you can see the scientific ranking of the Iranian academic and research centers based on the statistics of indexed articles.
Share this page
More information about COI
COI stands for "CIVILICA Object Identifier". COI is the unique code assigned to articles of Iranian conferences and journals when indexing on the CIVILICA citation database.
The COI is the national code of documents indexed in CIVILICA and is a unique and permanent code. it can always be cited and tracked and assumed as registration confirmation ID.