تعیین اجزای مختلف فسفر معدنی در تعدادی از خاک های انتخابی استان همدان و ارتباط آنها با خصصویات فیزیکی و شیمیایی خاک

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,452

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_286

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

آگاهی از شکل های شیمیایی فسفر معدنی در فهم شیمی فسفر خاک، و همچنین در درک جنبه های پیدایش و حاصلخیزی خاک اهمیت دارد (1). فسفر از عناصر ضروری برای رشد گیاه بوده و چون درخاک از تحرک کمی برخوردار است. دانستن این که کدام ترکیب فسفره، کنترل کننده فسفر است و در آزاد سازی فسفر در خاک نقش دارد ضروری است.فسفر معدنی خاک می تواند با Ca, Fe, Al واکنش داده و ترکیباتی چون: هیدروکسی آپاتیت [Ca5(PO4)OH] ، اکتا کلسیم فسفات [Ca4 H (PO4) 2.5H2] واریسایت [AlPO4 2H2O] و استرنگایت [FePO4 2H2O] را تشکیل می دهد. برای شناسایی وضعیت فسفر معدنی و قابلیت فراهمی آن در خاک روش های گوناگون جداسازی و آزمونهای خاک زیادی انجام شده است، که می توان به بررسی تغییر و تبدیل کود فسفره در خاک و جداسازی این اجزا در خاک توسط جیانگ و گوو (4) اشاره نمود. با توجه به اینکه شکل های مختلف فسفر حلالیت های متفاوت دارند، تعیین فراوانی و توزیع آنها ما را با قابلیت های گیاهان در استفاده از فسفر خاک بیشتر آشنا می کند (2). بررسی شکل های مختلف فسفر در تعیین روابط میان شکل های فسفر خاک با نتایج آزمون های فسفر خاک (3، 5، 8) و ویژگی های فیزیکی و شیمیایی خاک (3و6) حائز اهمیت بوده و یافته های سودمندی در اختیار پژوهندگان قرار میدهد. به دلیل اینکه استان همدان یکی از مناطق عمده تولیدات کشاورزی در کشور است و به دلیسل این که مطالعات اندکی در مورد وضعیت فسفر در خاک های این استان انجام شده به همین منظور این تحقیق جهت تعیین اجزای معدنی فسفر و ارتباط آنها با خصوصیات فیزیکی و شیمیایی خاک در تعدادی از خاکهای این استان انجام شد.

Authors

مهدی سمواتی

دانشجوی کارشناسی ارشد خاکشناسی دانشکده کشاورزی، دانشگاه بوعلی سینا،

علیرضا حسین پور

استادیار گروه خاکشناسی، دانشکده کشاورزی ، دانشگاه بوعلی سینا، همدان

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • محمود سلطانی. شهرام ژ عباس صمدی. 1382. شکل های مختلف ...
  • Chang, S.C. and M.L., Jackson, . 1957. Fractionation of soil ...
  • - Elkhatib, E.A., A.G. Thabet and M.K. El- Haris., 1991. ...
  • -Samadi, A. and R.J. Gilkes., 1998 . Forms of phosphorus ...
  • -Samadi, A. and R.J. Gilkes., 1999. Phosphorus tran sformation and ...
  • Sommers, L.E., Nelson, D.W.1997. D etermination of total phosphorus in ...
  • TekChand. and N. K. Tomar. 1994. Correlation of soil properties ...
  • نمایش کامل مراجع