بررسی اثرات باقیمانده خاک فسفات با کرت های دائم در الگوی کشت کلزا - گندم

Publish Year: 1384
نوع سند: مقاله کنفرانسی
زبان: Persian
View: 1,191

متن کامل این Paper منتشر نشده است و فقط به صورت چکیده یا چکیده مبسوط در پایگاه موجود می باشد.
توضیح: معمولا کلیه مقالاتی که کمتر از ۵ صفحه باشند در پایگاه سیویلیکا اصل Paper (فول تکست) محسوب نمی شوند و فقط کاربران عضو بدون کسر اعتبار می توانند فایل آنها را دریافت نمایند.

  • Certificate
  • من نویسنده این مقاله هستم

این Paper در بخشهای موضوعی زیر دسته بندی شده است:

استخراج به نرم افزارهای پژوهشی:

لینک ثابت به این Paper:

شناسه ملی سند علمی:

SSCI09_290

تاریخ نمایه سازی: 30 خرداد 1385

Abstract:

استخراج سنگ فسفات به صورت تجاری جهت تولید کودهای فسفاته از اواسط قرن نوزدهم شروع شده است. به دلیل این که خاک فسفات (آپاتیت) منبع عمده تهیه کودهای فسفاته می باشد و جزو منابع طبیعی غیر تجدید شوند بوده لذا معادن سنگ فسفات از ارزش بالایی برخوردار می باشند (2و3). ذخایر سنگ فسفات دنیا ، حدود 1298000 میلیون تن تخمینزده شده است که متوسط فسفر آن حدود 4/4 درصد می باشد.منابع سنگ فسفاتی که درصد فسفر آنها حدود 12 درصد میباشد برای تولید کودهایی فسفره اقتصادی است. استفاده از خاک فسفات با درصد فسفر پایین جهت تولید کودهای فسفاته قیمت کود را در طی سالهای آینده افزایش خواهد داد (1). لذا بررسی های در امکان مصرف مستقیم این ماده و اثرات باقیمانده آن کرت های دائم برای محصولات زراعی و باغی صورت گرفته است. نتایج تحقیقات د رخاک های اسیدی برای استفاده از خاک فسفات در کشت های ذرت – گندم با کرت های دائم نشان داد که چنانچه خاک فسفات در سال اول ویک جا به کار برده شود نسبت به کود سوپر فسفات برتری دارد به دلیل اینکه اثرات باقیمانده آن بیشترمی باشد (5). این نتیجه توسط سایر محققین برای محصولات مختلف در مناطق دیگر نیز به اثبات رسیده است (4و6) .نتایج گلخانه ای و مزرعه ای بسیاری نشان داده است که استفاده مستقیم از آپاتیت به عنوان جایگزینی برای کودهای فسفاته چندان مناسب نبوده و کارآیی لازم را ندارد این مسئله به خصوص درخاکهای با PH بالا مشهود است. استفاده از مواد اسیدزا (گوگرد، اسید سولفوریک و …)ویا همراه کردن خاک فسفات بامیکروارگانیسم هایی که توانایی تولید برخی از اسیدها را دارا می باشند با افزایش فسفر قابل جذب سبب افزایش کارآیی آن شده و تفکر استفاده از خاک فسفات به عنوان یک کود را قوت می بخشد (10).

Authors

سعید سلیم پور

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد - دزفول

کاظم خاوازی

عضو هیئت علمی موسسه تحقیقات خاک و آب

علیرضا پاک نژاد

محقق مرکز تحقیقات کشاورزی صفی آباد - دزفول

مراجع و منابع این Paper:

لیست زیر مراجع و منابع استفاده شده در این Paper را نمایش می دهد. این مراجع به صورت کاملا ماشینی و بر اساس هوش مصنوعی استخراج شده اند و لذا ممکن است دارای اشکالاتی باشند که به مرور زمان دقت استخراج این محتوا افزایش می یابد. مراجعی که مقالات مربوط به آنها در سیویلیکا نمایه شده و پیدا شده اند، به خود Paper لینک شده اند :
  • بشارتی کلایه، ح، نورقلی‌پور، ف، ملکوتی، م. ج، خاورزی، ک، ...
  • Anonymous _ 1976. World Wide study fertilizer industry 1975-2000, Draft ...
  • Gray, A.N. 1930, PHosPHate and superPHo sPHates, International S uperPHo ...
  • Peter, W.G.S. 2001. Evaluation of reactive PHosPHate rock as a ...
  • Tagwira, F. 2001. Potential of dorowa PHo sPHate rock as ...
  • نمایش کامل مراجع